Wat zijn hoge rugklachten? Lees het in de begrippenlijst van Royal Health Foam!
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras
Nu €250 Korting per matras
Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot

Hoge rugklachten

Hoge rugklachten

Wat zijn hoge rugklachten?

Wat zijn hoge rugklachten? Bij rugpijnen die zich tussen de schouderbladen bevinden spreken we van hoge rugpijn. Hoge rugklachten kunnen extra klachten met zich meebrengen zoals een bewegingsbeperking, hoofdpijn/migraine, pijn in de nek en uitstraling naar de armen. De pijn kan ook ergens anders in het lichaam gevoeld worden, bijvoorbeeld in de ribbenkast of vlak onder de nek. Hoge rugpijn komt minder vaak voor dan lage rugklachten. En dit komt door het feit dat de mens de bovenrug gedurende de dag een stuk minder belast dan de onderrug. Hoge rugpijn uit zich meestal op verschillende manieren. Zo kan het bijvoorbeeld  een hele scherpe, stekende pijn op specifieke plaats zijn maar het kan zich ook uiten in het meer last hebben van stijfheid van de thoracale wervelkolom.

Bij de meeste mensen met hoge rugklachten gaat het om pijnklachten laag in de nek, tussen de schouderbladen of in de ribbenkast. Het gevolg is dat draai- en strekbeweging van de rug moeilijker en lastiger gaan. Meestal komen hoge rugklachten door een langdurige verkeerde houding, een trauma, spanning of stress. Hoge rugklachten kunnen ook ontstaan door een plotselinge beweging of tijdens het tillen. Het kan ook komen door een verkeerd matras en dan spelen de rugklachten vooral bij het opstaan. Omdat de hoge rugklachten met name bij het opstaan voelbaar zijn is dit bed gerelateerd en dient u uw matras goed onder de loep te nemen.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin