Wat is een hoog-laag bed? Lees het in de begrippenlijst van Royal Health Foam!
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras
Nu €250 Korting per matras
Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot

Hoog-laag bed

Hoog-laag bed

Wat is een hoog-laag bed?

Een hoog-laagbed is een elektrisch, hydraulisch of mechanisch bed dat in hoogte verstelbaar is. Hierdoor is het in- en uitstappen veel makkelijker voor oudere of minder valide mensen. Tijdens het slapen is het beter om het bed wat lager te zetten om de kans om uit bed te vallen te verminderen. Daarnaast worden er ook onrusthekken aan gemonteerd. Dit zijn zijhekken die ook voorkomen dat je uit bed kan vallen.

Hoog-laagbedden zijn voor mensen die zorg aan bed nodig hebben. Omdat de bedden makkelijk omhoog en omlaag gezet kunnen worden, kunnen deze op een comfortabele hoogte voor de zorgverlener gezet worden. Hierdoor wordt de zorgverlener enorm ontlast in zijn/haar werkzaamheden.

Naast dat een hoog-laagbed het werk van de verpleging verlicht, maakt het ook het leven van de zieke een stuk aangenamer. Voor mensen die mindervalide zijn helpt een in hoogte verstelbaar bed bij het gemakkelijk in- en uitstappen. Voor mensen die langere tijd in bed moeten liggen kan het voeteneinde omhoog gezet worden om bloedstuwing te voorkomen.

Wat luxere hoog-laagbedden hebben ook een functie om het bed extra laag te zetten. Zo is de kans op letsel kleiner als iemand uit bed valt. Dit is vooral fijn voor mensen die niet graag tussen de zijhekken liggen omdat ze zich dan opgesloten voelen. Daarnaast zijn er ook bedden die in trendelenburghouding gezet kunnen worden. Dit is speciale lighouding die erg geschikt is voor specifieke ziektebeelden.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin