Wat is een hoogslaper? Lees het in de begrippenlijst van Royal Health Foam!
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras
Nu €250 Korting per matras
Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot

Hoogslaper

Hoogslaper

Wat is een hoogslaper?

Een hoogslaper is een bed dat hoog geplaatst is met daar onder extra ruimte. Met deze ruimte kunnen verschillende dingen gedaan worden. Zo kan je er een bureau onder plaatsen, maar deze ruimte is ook geschikt als speelhoek of opbergruimte. Hoogslapers vind je voornamelijk in kinderkamers en studentenkamers om beter gebruik te maken van het grondoppervlak van de kamer. Vooral in wat kleinere slaapkamers is een hoogslaper optimaal omdat de ruimte eronder dan benut kan worden.

Een hoogslaper hoeft niet gevaarlijk te zijn. Er zitten namelijk bijna altijd hekken omheen om ervoor te zorgen dat je er niet uit kan vallen. Wel is het zo dat er een trapje nodig is om in de hoogslaper te komen en dit kan gevaar met zich meebrengen. Het wordt wel afgeraden om kinderen jonger dan 6 jaar in een hoogslaper te laten slapen.

Naast een hoogslaper is er ook nog een halfhoogslaper. Deze wordt vaak op kinderkamers geplaatst omdat het minder hoog is dan een hoogslaper. Een halfhoogslaper is vaak een meter tot anderhalve meter hoog en er worden vaak kasten onder geplaatst.

Een hoogslaper is te vergelijken met een stapelbed, maar dan zonder het onderste bed.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin