Wat is een houding-correctieperiode? Lees het in de begrippenlijst van Royal Health Foam!
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras
Nu €250 Korting per matras
Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot

Houding-correctieperiode

Houding-correctieperiode

Wat is een houding-correctieperiode?

De houding-correctieperiode is de eerste periode dat u een nieuw matras gaat gebruiken waarin uw lichaam moet wennen aan de nieuwe houding die het matras met zich meebrengt. In deze periode zullen uw spieren moeten wennen aan de nieuwe houding die het lichaam aanneemt door het matras. Wanneer u een nieuw matras aanschaft en hier op gaat slapen, zal uw lichaam een nieuwe houding aannemen waardoor er allerlei spieren onder spanning komen die dit niet gewend waren.

Door deze nieuwe houding kunnen er pijnklachten zoals spierpijn ontstaan. Deze klachten zullen meestal binnen een paar weken weer verdwijnen. De klachten kunnen variëren, u kunt last krijgen van milde pijn wanneer u opstaan, maar er zijn ook mensen die gedurende deze periode enorme pijn hebben waar ze zelfs pijnstilling voor nodig hebben. Naast dat uw lichaam moet wennen aan een nieuwe houding, wordt ook de doorbloeding op een nieuw matras beter. Hierdoor kunt u het warmer krijgen dan normaal op een nieuw matras.

De duur van de wenperiode is van heel veel aspecten afhankelijk. Zo is het belangrijk hoe goed het matras bij u past en hoe goed uw conditie is. Oudere mensen zullen wat langer moeten wennen, terwijl jongeren relatief snel gewend zijn. Daarnaast is het ook belangrijk hoe lang u uw oude matras heeft gehad. Hoe langer u op uw oude matras heeft geslapen, hoe moeilijker u moet wennen aan een nieuw matras.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin