Wat is IBT? Lees het in de begrippenlijst van Royal Health Foam!
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras

IBT

IBT

Wat is IBT?

IBT staat voor Inclined Bed Therapy. Dit is de naam voor een therapie waarbij je slaapt in een bed wat helt onder een hoek van 6%. Op deze manier schuim slapen biedt allerlei gezondsheidvoordelen. Zo helpt het bijvoorbeeld de luchtwegen te openen en verlicht het snurken. Doordat men schuim slaapt zullen de luchtwegen geopend worden en komt er dus meer zuurstof binnen wat sneller bij de hersenen komt.

Door de zwaartekracht in combinatie met de schuine helling zal u ook minder last hebben van reflux en brandend maagzuur. De voordelen van schuin slapen was al bekend bij de Egyptenaren. De farao's en andere Egyptische adel sliepen namelijk op een hellend bed. IBT is in het verleden ook toegepast in ziekenhuizen rond de wereld.

De onderzoeker Andrew K. Fletcher herontdekte het en bracht deze wijze van revaliderend slapen weer in de actualiteit nadat het hem opviel dat Farao-bedden allemaal precies dezelfde helling hadden.

Zelf schuin slapen

Inclined Bed Therapy is heel eenvouding. U hoeft alleen maar het hoofdeinde van uw bed te verhogen met 15 centimeter. Het is van belang dat het hoofdeinde van het bed in één rechte lijn ligt met het voeteneinde, dus zonder knik.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin