Wat is incontinentie? Lees het in de begrippenlijst van Royal Health Foam!
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras
Nu €250 Korting per matras
Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot

Incontinentie

Incontinentie

Wat is incontinentie?

Incontinentie is een aandoening waarbij u ongewild urine en/of ontlasting verliest. Wanneer u last heeft van incontinentie, heeft u geen controle over het legen van uw blaas of darmen. Hierdoor kunt u uw urine of ontlasting niet meer goed ophouden. De aandoening kan optreden doordat de kringspieren waarmee de ontlasting wordt geregeld niet meer goed functioneren. Ook kan het komen doordat u de drang om naar de WC te gaan niet meer goed voelt, hierdoor kunt u het uiteindelijk niet meer ophouden.

Ongeveer 1,6 miljoen mensen in Nederland hebben te kampen met een vorm van incontinentie. Het is een aandoening die voorkomt bij zowel mannen als vrouwen. Veel mensen schamen zich ervoor en het kan een grote invloed hebben op het sociale leven van mensen. Vaak lijden sociale contacten en relaties onder deze aandoening. Mensen durven vaak niet meer op bezoek te gaan of ergens te logeren door de angst om in bed te plassen. De hevigheid van incontinentie verschilt per persoon. De ene heeft elke dag last van continentie en de andere heeft het af en toe.

Incontinentie en slapen

's Nachts in bed plassen is niet hetzelfde als incontinentie. Iemand met incontinentie heeft hier namelijk dag en nacht last van. Door het dragen van incontinentiemateriaal zoals volwassenluiers en het gebruiken van absorberende onderleggers kan helpen om het leven met incontinentie wat dragelijker te maken. Een incontinentiematras of een matras met een IC-tijk biedt ook een goede oplossing voor. Om het matras heen zit dan een waterdichte tijk die afritsbaar is en gewassen kan worden. Op deze manier kan er geen vocht in het matras trekken en blijft het matras netjes schoon.

Het gebruik van een incontinentiedoek om een matras heeft nog meer voordelen. Het is namelijk uitermate geschikt voor mensen met nachtzweten of huisstofmijtallergie.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin