Wat is een kindermatras? Lees het in de begrippenlijst van Royal Health Foam!
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras

Kindermatras

Kindermatras

Een kindermatras is een matras dat speciaal gemaakt is voor kinderen. Deze speciale matrassen zijn anders opgebouwd dan volwassen matrassen omdat een kind nog niet volgroeid is. Het heeft bijvoorbeeld geen zones omdat een kinderlichaam te klein is en snel groeit, waardoor het kindje verkeerd in de zones kan komen te liggen. Daarnaast moet een kindermatras goed ventileren en mag het niet te warm zijn. Dit kan namelijk voor een onrustige nachtrust zorgen, terwijl de nachtrust van kinderen heel belangrijk is.

Daarnaast mag een kindermatras niet te hard zijn en niet te zacht. Het is van belang dat een kindermatras veerkrachtig is en een goede ondersteuning biedt. Kinderen groeien in hun jonge jaren heel veel en dit doen ze vooral tijdens de slaap. Daarom is het belangrijk dat het matras een goede houding ondersteund.

Sommige kindermatrassen bevatten schadelijke stoffen zoals brandvertragers en pesticiden, maar dit is natuurlijk niet de bedoeling. Een goed kindermatras bevat dan ook geen chemicaliën of andere schadelijke stoffen. Het is extreem schadelijk voor de ontwikkeling van een kind om in een omgeving te slapen waar chemische stoffen aanwezig zijn.

Meestal zijn kindermatrassen dunner en lichter dan volwassen matrassen, maar echt goede kindermatrassen zijn te verkrijgen in verschillende diktes. Kinderen kunnen namelijk ook in gewicht verschillen.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin