Wat is een ledikant? Lees het in de begrippenlijst van Royal Health Foam!
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras

Ledikant

Ledikant

Wat is een ledikant?

Een ledikant wordt ook wel een bedombouw of bedframe genoemd en is een onderdeel van een compleet bed, zonder de bedbodem, het matras en het beddengoed. De meeste ledikanten zijn gemaakt van hout, maar ze worden soms ook uitgevoerd met een stalen afwerking.

In tegenstelling tot de ouderwetse bedstede kan een ledikant verplaatst worden. Het woord ledikant is overgenomen van het Franse woord lit de camp, wat een veldbed is. Hierdoor is het vrij logisch dat men het vroeger had over een ledekant of een lidekant. Het woord 'ledikant' werd vroeger als onjuist gezien.

Een ledikant is iets anders dan een boxspring. In een ledikant wordt namelijk nog een bedbodem gelegd, terwijl een boxspring al fungeert als bedbodem.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin