Wat is obesitas? Lees het in de begrippenlijst van Royal Health Foam!
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras

Obesitas

Obesitas

Wat is obesitas?

Obesitas, of zwaarlijvigheid, is een chronische aandoeningen waarbij de BMI (Body Mass Index) gelijk of groter is dan 30. Er werd lang gedacht dat obesitas een gevolg was van een ongezonde levensstijl, maar sinds kort wordt obesitas ook erkend als een chronische ziekte. Wanneer de verhouding tussen het gewicht en de lichaamslengte (BMI) hoger is dan 35 wordt er in Nederland gesproken van morbide obesitas. Deze vorm van obesitas brengt grote gezondheidsrisico's met zich mee.

Hoe ontstaat obesitas?

Meestal ontstaat obesitas door een verstoorde energiebalans door slechte eetgewoontes. Dit houdt in dat men door te eten en te drinken meer calorieën binnen krijgen dan ze verbranden. Als dit voor een langere tijd doorgaat, worden de overbodige calorieën omgezet in vetweefsel en ontstaat er overgewicht. Vaak is een verstoorde energiebalans niet de enige oorzaak van obesitas en gaat het vaak gepaard met andere factoren. In sommige gevallen spelen erfelijke gevallen ook een rol. Daarnaast kunnen stofwisselingsziektes, een verstoorde hormoonhuishouding en mentale problemen ook bijdragen aan het ontstaan van obesitas.

Obesitas en slapen

Een goed matras is voor zwaarlijvige mensen van groot belang. Vaak komen er bij obesitas ook slaapproblemen kijken zoals slaapapneu. Het matras moet zorgen dat men makkelijk kan draaien en geen drukplekken krijgt. De meeste conventionele matrassen voldoen niet aan de eisen van een obesitasmatras. Een zwaar persoon heeft een veerkrachtig matras nodig dat goed ventileert en waar men makkelijk in kan draaien. Stevige koudschuim matrassen ventileren goed en bieden veel veerkracht. Een goed matras voor zwaarlijvige mensen is bijvoorbeeld het Royal XL matras.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin