Wat is polyether? Lees het in de begrippenlijst van Royal Health Foam!
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras

Polyether

Polyether

Wat is polyether?

Polyether is de naam voor een synthetisch schuimmateriaal genaamd polyurethaanschuim. Dit schuim wordt gebruikt om polyethermatrassen van te maken. Polyethermatrassen kunnen geproduceerd worden met verschillende hoeveelheden polyether. Deze hoeveelheid polyether in het matras wordt uitgedrukt in de SG-waarde. Een polyethermatras met een SG-waarde van 20 bevat minder schuim en meer lucht dan een polyethermatras met een SG-waarde van 40. Hoe lager de SG-waarde, hoe slapper en zachter het matras is.

Polyether is vergeleken met koudschuim een relatief goedkoop schuim. Polyethermatrassen zijn dan ook de goedkoopste matrastypes. Deze matrassen bieden niet veel steun en worden vaak als stug en stevig ervaren. Dit type matras is dan ook het meest geschikt voor lichtere mensen die niet veel eisen stellen aan hun matras. Omdat dit type matrassen weinig veerkracht en steun biedt, zal een zwaarder persoon er al snel doorheen liggen.

De voor- en nadelen van polyethermatrassen

Een voordeel van polyethermatrassen is dat ze goedkoop zijn. Voor mensen die een goedkoop matras willen en er verder niet veel van verwachten zijn ze dan ook geschikt.

Daar blijft het ook bij met de voordelen. Omdat het een goedkoop materiaal is, zitten er flink wat nadelen aan polyethermatrassen. Zo heeft dit type matras een gesloten celstructuur. Dit zorgt ervoor dat het matras slecht vochtregulerend is, slecht ventileert en warm aanvoelt. Een ander gevolg van de gesloten celstructuur van polyether is dat er snel kuilvorming kan ontstaan omdat de luchtbelletjes snel kapot gaan. Kuilvorming zorgt ervoor dat uw lichaam niet de juiste ondersteuning krijgt en daardoor niet in de juiste houding komt te liggen. Dit kan ernstige lichamelijke klachten met zich mee brengen.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin