Wat is proefliggen? Lees het in de begrippenlijst van Royal Health Foam!
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras

Proefliggen

Proefliggen

Wat is proefliggen?

Proefliggen is wanneer je een matras uitprobeert in een beddenwinkel. Door proef te liggen krijgt u een idee van de stevigheid en het comfort van een bepaald matras. Proefliggen geeft echter geen indicatie hoe het matras daadwerkelijk slaapt en of u er uitgerust op wakker wordt. Daarnaast is het meestal lastig om echt ontspannen de tijd te kunnen nemen om een matras echt goed te kunnen proberen.

Proefliggen geeft dus alleen een indicatie van de stevigheid en het algemene comfort van een matras. Om een matras echt uit te proberen kunt u het beste proefslapen binnen een proeftijd. Dit is wanneer u een periode het matras thuis kunt uitproberen en kunt ruilen of uw geld terug krijgt wanneer het matras niet bevalt.

Tips voor tijdens het proefliggen

Bij het proefliggen in een beddenwinkel ligt elk matras in eerste instantie wel fijn en krijgt men al snel last van keuzestress. Om het meeste uit het proefliggen in een showroom te halen kunt u het beste de volgende dingen doen:

  • Vergeet hoe uw huidige matras ligt - Probeer zonder enig vooroordeel te proefliggen en te vergeten hoe uw huidige matras ligt. Als u nog lekker op uw huidige matras slaapt, is het moeilijk om een matras te vinden wat hetzelfde gevoel geeft. De kwaliteit van uw huidige matras is in de afgelopen jaren ongetwijfeld achteruit gegaan en uw lichaam is hier aan gewend geraakt. Dit betekent niet dat uw huidige matras nog steeds goed ondersteund, vaak zelfs het tegenovergestelde, maar het betekent wel dat u geen nieuw matras gaat vinden dat precies voelt als uw oude matras.
  • Ga liggen in uw eigen slaaphouding - Vaak liggen mensen als ze gaan proefliggen op hun rug, helemaal niet ontspannen. Zo ligt men natuurlijk niet als ze thuis in bed liggen. Het is daarom belangrijk om te gaan liggen zoals u dat thuis ook doet. Doe uw jas en schoenen uit en zorg dat u comfortabel ligt.
Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin