Wat is spierspanning? Lees het in de begrippenlijst van Royal Health Foam!
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras

Spierspanning

Spierspanning

Wat is spierspanning

Spierspanning is een toestand wanneer de spieren gespannen zijn en niet meer kunnen ontspannen. Het heeft betrekking tot de hoeveelheid spanning op een spier of spiergroep. De spierspanning kan soms te hoog of juist te laag zijn. Kinderen die aan Developmental Coördination Disorder (DCD) lijden hebben meestal een te lage spierspanning. Dit uit zich in het onvermogen om ledematen tegen de zwaartekracht in te kunnen bewegen.

Vaak kan een verhoogde spierspanning ook komen door angst of aanhoudende stress. Hierdoor kan je namelijk gedeeltelijk of volledig verkrampen. Ook overbelasting kan iets zijn wat spierspanning aanzet. Wanneer de overmatige spierspanning zich uit in krampen, kan dit ook veroorzaakt worden door een tekort aan magnesium en vitamine D.

Fibromyalgie is ook een grote veroorzaker van spierspanning. Je kan krampen krijgen in je rug, nek, schouders, benen, kouten, knieën en andere lichaamsdelen. Als er gedurende nacht geregeld krampen ontstaan is dat een aanduiding van te hoge spierspanning. Het is belangrijk om gezond en gevarieerd te eten en veel water te drinken. Hoe gezonder u bent, hoe minder kans u heeft om pijn en kramp door spierspanning te krijgen. Meer bewegen gedurende de dag kan helpen, maar ook een goed matras waarop u beter kunt ontspannen kan helpen de klachten te verminderen of zelfs te doen verdwijnen.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin