Wat is een tienermatras? Lees het in de begrippenlijst van Royal Health Foam!
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras

Tienermatras

Tienermatras

Wat is een tienermatras?

Een tienermatras is een matras dat geschikt is voor tieners die in de pubertijd komen of zijn. Het verschil tussen een tienermatras en een kindermatras is dat een kindermatras geen zones heeft en een tienermatras wel. Daarnaast moet een tienermatras ook iets dikker zijn dan een kindermatras aangezien een tiener behoorlijk in gewicht en lengte zal toenemen gedurende de periode dat hij of zij op het matras slaapt.

De beste stevigheid voor een tienermatras is Medium en de beste dikte is minimaal 18 cm. Bij 18 cm of dikker is de maximale belasting rond de 80 kg. Als een kind in de pubertijd schiet verandert er veel in het lichaam. De lichaamsbouw, het gewicht en de lengte verandert in een rap tempo waardoor een kindermatras zonder zones al snel niet meer voldoet.

Net als een volwassene weet een puber heel goed wat zijn of haar wensen zijn en of ze het snel warm, of juist snel koud hebben. Daarnaast kunnen ze ook goed beoordelen of ze liever een zacht matras willen of juist een steviger matras. Het beste kiest u al voor een iets steviger matras in verband met de groei en gewichtstoename.

Een aantal goede tienermatrassen zijn de Prima Donna Deluxe, de Original Support en het Comfort koudschuim matras.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin