De mythe van een hard matras
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras

De mythe van een hard matras

De mythe van een hard matras

Ook een hard matras kan rugklachten veroorzaken.

In het verleden sliepen de meeste mensen meestal op oude versleten en doorgezakte matrassen én spiraalbodems. Met name de doorgezakte spiraalbodems zorgden voor een hangmat effect. De lichaamshouding kwam in een soort banaanvorm te hangen. Als er rugklachten ontstonden adviseerden specialisten om hard te slapen. Leg een plank onder uw matras was het advies. Feitelijk was dit goed bedoelde advies er alleen om de vervorming van de spiraalbodem tegen te gaan en om zodoende de ruggenwervel weer in een rechte lijn te leggen.

Vandaag de dag denken nog steeds veel mensen dat hard slapen het beste voor de rug is. Maar dit blijkt helemaal niet te kloppen. Sterker nog een hard matras kan rugklachten veroorzaken in plaats van voorkomen. Door een hard matras wordt het lichaam niet goed gedragen en wordt bijvoorbeeld bij een rugligging de onderrug niet of nauwelijks ondersteund.

Tijdens de slaap ontspannen de spieren van het lichaam. Bij een te hard matras neemt uw lichaamshouding, door de dalende spierspanning, een onnatuurlijke houding aan. Hierdoor ontstaat spanning op de wervelkolom terwijl er juist ontspanning nodig is. Het gevolg is dat de diepe slaap niet goed bereikt kan worden en zeer waarschijnlijk ontstaan er stijve spieren bij het opstaan en last van lage rugklachten. Ook zal u onnodig veel omdraaien gedurende de nacht omdat uw doorbloeding continu wordt afgekneld. Hierdoor komt u niet goed in uw diepe slaap. Kortom een hard matras is niet goed voor de ergonomie én ook niet voor een goede nachtrust.

Wat de juiste stevigheid precies is verschilt van persoon tot persoon. Want wat voor de één hard is is voor de ander juist zacht. De juiste stevigheid is ook afhankelijk van de persoonlijke voorkeur en van de lichaamsbouw. Uw lichaamslengte in combinatie met uw gewicht en uw persoonlijke voorkeur zal de richting van de juiste stevigheid bepalen. Wij maken al onze matrassen in vier verschillende stevigheden zodat onze klanten meer kans van slagen hebben. Wij hebben zelfs een matras, de Perfection, die in maar liefs 16 stevigheden kan. Op dit Perfection matras slaagt zelfs de prinses op de erwt .

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin