De mythe van een hard matras
45 nachten gratis proefslapen Gratis bezorgd in NL & BE
Royal Health Foam matrassen
Royal Health Foam
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot
Al 5 jaar op nummer 1 TrustPilot
Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot

De mythe van een hard matras

De mythe van een hard matras

Ook een hard matras kan rugklachten veroorzaken.

In het verleden sliepen de meeste mensen meestal op oude versleten en doorgezakte matrassen én spiraalbodems. Met name de doorgezakte spiraalbodems zorgden voor een hangmat effect. De lichaamshouding kwam in een soort banaanvorm te hangen. Als er rugklachten ontstonden adviseerden specialisten om hard te slapen. Leg een plank onder uw matras was het advies. Feitelijk was dit goed bedoelde advies er alleen om de vervorming van de spiraalbodem tegen te gaan en om zodoende de ruggenwervel weer in een rechte lijn te leggen.

Vandaag de dag denken nog steeds veel mensen dat hard slapen het beste voor de rug is. Maar dit blijkt helemaal niet te kloppen. Sterker nog een hard matras kan rugklachten veroorzaken in plaats van voorkomen. Door een hard matras wordt het lichaam niet goed gedragen en wordt bijvoorbeeld bij een rugligging de onderrug niet of nauwelijks ondersteund.

Tijdens de slaap ontspannen de spieren van het lichaam. Bij een te hard matras neemt uw lichaamshouding, door de dalende spierspanning, een onnatuurlijke houding aan. Hierdoor ontstaat spanning op de wervelkolom terwijl er juist ontspanning nodig is. Het gevolg is dat de diepe slaap niet goed bereikt kan worden en zeer waarschijnlijk ontstaan er stijve spieren bij het opstaan en last van lage rugklachten. Ook zal u onnodig veel omdraaien gedurende de nacht omdat uw doorbloeding continu wordt afgekneld. Hierdoor komt u niet goed in uw diepe slaap. Kortom een hard matras is niet goed voor de ergonomie én ook niet voor een goede nachtrust.

Wat de juiste stevigheid precies is verschilt van persoon tot persoon. Want wat voor de één hard is is voor de ander juist zacht. De juiste stevigheid is ook afhankelijk van de persoonlijke voorkeur en van de lichaamsbouw. Uw lichaamslengte in combinatie met uw gewicht en uw persoonlijke voorkeur zal de richting van de juiste stevigheid bepalen. Wij maken al onze matrassen in vier verschillende stevigheden zodat onze klanten meer kans van slagen hebben. Wij hebben zelfs een matras, de Perfection, die in maar liefs 16 stevigheden kan. Op dit Perfection matras slaagt zelfs de prinses op de erwt .

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Chris Nederhorst en collega's geven u inzicht en informatie over matrassen en slapen. Op deze manier kunt u een helder beeld krijgen waar u op zou kunnen letten bij de aanschaf van een nieuw traagschuim matras of koudschuim matras.