Nieuwe woning, nieuw matras! Ga je verhuizen? Vergeet de slaapkamer + matras niet!
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot
Al 5 jaar op nummer 1 TrustPilot
Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot

Nieuwe of verbouwde woning? Vergeet ook slaapkamer en matras niet!

Nieuwe of verbouwde woning? Vergeet ook slaapkamer en matras niet!

Niets leuker dan een nieuwe of verbouwde woning betrekken. De frisse uitstraling, de nieuwe kleurstellingen, een andere geur: je begint eigenlijk helemaal opnieuw, zelfs als je al iets ouder bent.
Voor veel mensen is zo’n verandering echter ook een hectische fase, met veel onrust, haast en dus stress. In die fase, maar zeker ook daarna, is het belangrijk om toch goed te kunnen rusten en slapen. Het advies van matrassenspecialist Chris Nederhorst van Royal Health Foam: “Als u toch besluit om op woongebied weer een nieuwe start te maken, vergeet dan vooral ook een van de belangrijkste kamers in uw woning niet: de slaapkamer, met daarbij het matras, de kussens en eventueel het beddengoed. Omdat slapen letterlijk van levensbelang is, zeker na een hectische fase als een verbouwing of de aankoop van een nieuwe woning.”
Voor Chris is slapen veel meer dan alleen in bed liggen. Praten met de Hagenaar betekent praten over een passie voor slapen en de voordelen van écht goede nachtrust. “Er is zoveel te vertellen over slapen. Die interesse voor het fenomeen ‘slapen’ kreeg ik al toen ik als 18-jarige jongen in een beddenwinkel begon. Het heeft me nooit meer losgelaten.”
Wist u bijvoorbeeld dat de Farao’s scheef sliepen. Ja, met het hoofdeind wel 17 cm hoger dan het voeteneind. En het gekke is dat echt allerlei gezondheidsklachten wegneemt. Zo gaan mensen bijvoorbeeld duidelijk minder naar het toilet gedurende de nacht. Maar er zijn nog veel meer bijzondere slaapweetjes. Je vindt deze op matras.info

Ultieme droom

Maar wat kun je doen om ‘de ultieme droom’ van goed slapen te bereiken? Een goede nachtrust hangt volgens Chris samen met een tweetal factoren: “Ten eerste met een matras dat exact bij je past. Het matras is je belangrijkste gereedschap, zeg ik altijd. Essentieel zijn de stevigheid van het matras en het textiel. Bij Royal Health Foam kunnen we inmiddels zestien verschillende stevigheden aanbieden. De matrastijken (het textiel) zijn daarbij altijd gemaakt van natuurlijke materialen, wat zorgt voor optimale vochtopname. We maken een matras dat volledig is geënt op de gebruiker.”

Een tweede belangrijke factor: een goede slaapomgeving. Chris: “Dat wil zeggen: stil, donker, een goede kamertemperatuur, droog, schoon, fris én geen elektrische en/of magnetische velden door stalen veren, bedconstructies of door de aanwezigheid van telefoons, wekkerradio’s, WiFi et cetera. Dat laatste zorgt namelijk letterlijk voor spanning in de kamer, die ook het lichaam bereikt. Zo ontstaat er bijvoorbeeld vaak kramp in tenen, kuiten of andere ledematen door boxsprings of pocketmatrassen. Goed om in de gaten te houden dus. Een nieuwe woning of renovatie van de bestaande woning, is eigenlijk hét ideale moment om hier eens goed bij stil te staan. Kom gerust langs voor een oriënterend gesprek hierover in onze showroom in Scheveningen.”

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin