Wat is progressieve druk? Lees het in de begrippenlijst van Royal Health Foam!
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras
Nu €200 Korting per matras

Progressieve druk

Progressieve druk

Wat is progressieve druk?

Progressieve druk betekent dat de tegendruk van een matras wordt opgebouwd naarmate het matras harder wordt ingedrukt. Progressieve tegendruk is één van de belangrijkste aspecten van een goed matras. Je zou kunnen zeggen dat een goed matras progressieve tegendruk biedt en een slecht matras niet. Het zorgt ook voor meer comfort omdat de eerste aanraking zacht en comfortabel aanvoelt. Hoe meer het matras belast wordt, hoe meer er tegendruk ontstaat waardoor er meer steun ontstaat.

Koudschuim biedt veel progressieve tegendruk. Dit kan bij koudschuim ook nog verhoogt worden door de opbouw van het matras, door de stevigheid van onder naar boven af te laten lopen. Progressieve druk kan ook verhoogd worden door vormen te implementeren in het matras, bijvoorbeeld een bal of een piramidevorm. Als je deze vormen van bovenaf indrukt kom je steeds meer volume tegen en zal de tegendruk toenemen.

Doordat progressieve druk één van de belangrijkste aspecten is van een goed matras, werken de meeste aanpasbare matrassen niet goed. Een aanpasbaar matras waarbij de zachte laag onder gelegd kunnen worden met een stevige laag daarbovenop kan simpelweg niet genoeg tegendruk geven. Wanneer u opzoek bent naar een aanpasbaar matras is het belangrijk om na te gaan om de progressieve opbouw nog steeds gewaarborgd kan worden.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin