Wat is puntelasticiteit? Lees het in de begrippenlijst van Royal Health Foam!
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras
Nu €200 Korting per matras

Puntelasticiteit

Puntelasticiteit

Wat is puntelasticiteit?

Puntelasticiteit is een waarde voor de soepelheid van het materiaal. Dit heeft te maken met het vermogen van het schuim om plaatselijk ingedrukt te worden zonder dat er een groot oppervlak van het schuim mee naar beneden beweegt. Hoe kleiner het oppervlakte van het schuim dat meegaat als het ingedrukt wordt, hoe beter de puntelasticiteit. U kunt dit zelf testen door met enkel uw vinger in het schuim te drukken. In de meest ideale situatie voegt het schuim van uw matras zich volledig om uw vinger. Een goede puntelasticiteit is enorm bevorderlijk voor uw slaaphouding.

Waarom is puntelasticiteit belangrijk?

Afhankelijk van uw lengte, gewicht en slaaphouding drukt u op verschillende manieren op uw matras. Om een slechte ergonomie te voorkomen is het belangrijk dat zwaardere lichaamsdelen makkelijk kunnen inzinken, zonder dat de ondersteuning bij andere lichaamsdelen verdwijnt. Een voorbeeld hiervan is uw onderrug. Wanneer u op uw rug ligt, drukt uw bekken in het matras, terwijl uw onderrug juist ondersteuning nodig heeft. Bij een matras met slechte puntelasticiteit zal uw bekken het schuim onder uw onderrug meenemen waardoor uw onderrug niet genoeg steun krijgt. Dit wordt voorkomen met een matras met een goede puntelasticiteit.

Daarnaast zorgt een matras of laag met een goede puntelasticiteit dat vibraties geabsorbeerd worden. Dit houdt in dat bewegen in bed niet doortrilt door het hele matras. Dit is fijn als u met een partner in bed slaapt. Dan voelt u bijvoorbeeld niet wanneer uw partner zich omdraait om uit bed stapt.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin