Wat is schaapjes tellen? Lees het in de begrippenlijst van Royal Health Foam!
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras
Nu €200 Korting per matras

Schaapjes tellen

Schaapjes tellen

Wat is schaapjes tellen?

Schaapjes tellen is een advies aan personen die slecht in slaap kunnen vallen. Het houdt in dat men in de verbeelding schaapjes gaat tellen die over een hek springen. Het advies om schaapjes te tellen als je niet in slaapt kunt komen is misschien wel het oudste slaapadvies op aarde. Men vermoedt dat de oorsprong van het advies gezocht zou moeten worden bij de allereerste schapenherders. Uit bezorgdheid om het welzijn van hun schapen zouden ze niet weg kunnen dommelen. Het tellen van de dieren zou zorgen voor rust bij deze herders.

Helpt schaapjes tellen om in slaap te vallen?

De bittere waarheid over dit advies is dat het averechts werkt om in slaap te vallen. Je hersenen mentaal beladen met telwerk helpt niet om sneller in te slapen. Het zorgt er juist voor dat u er langer over doet om in slaap te vallen. Mensen die moeilijk in slaap vallen hebben behoefte aan rustgevende prikkels die bepaalde regio's van het brein niet verder prikkelen.

Een goed alternatief voor het tellen van schaapjes is om met je gedachte weg te dromen naar een ontspannende locatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een prachtig strand of een adembenemende waterval. Studies tonen aan dat mensen met slaapproblemen hierdoor sneller in slaap kunnen vallen en rustiger zullen slapen.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin