Wat is het uitzachten van een matras? Lees het in de begrippenlijst van Royal Health Foam!
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras

Uitzachten van een matras

Uitzachten van een matras

Wat is het uitzachten van een matras? Het uitzachten van een matras is het proces van het met de tijd zachter worden van een nieuw matras. Een nieuw matras is nog niet beslapen en zal dus wat harder zijn dan wanneer u het matras een tijd in gebruik heeft. Bepaalde typen matrassen zachter meer uit en andere typen hebben dit minder. Net als elk ander gebruiksproduct zal een matras na enige tijd gebruikssporen laten zien. Als het matras uitzacht zal dit zich kenmerken met een lichte vervorming, wat volkomen normaal is. De vervorming zal na een half jaar duidelijk zichtbaar zijn, maar ook dat is geen enkel probleem.

Uitzachten komt feitelijk neer op het vervormen van het matras. Het is belangrijk om te onthouden dat vervorming iets anders is dan kuilvorming. U kan het vergelijken met een paar gebruikte schoenen of een gebruikte wollen trui. Met de tijd zijn gebruikssporen onvermijdelijk en zult u duidelijk zien dat deze producten gedragen zijn.

Uitzachten is onvermijdelijk want elk matras wordt zachter met de tijd. Men zal ook geen last hebben van het uitzachten van een matras, tenzij het overgaat in kuilvorming. Vaak wanneer er plotseling lichamelijke klachten ontstaan kan het zo zijn dat het het matras niet helemaal meer recht is en dat er dus kuilvorming is ontstaan.

Wanneer spreken we van kuilvorming en wanneer spreken we van normale vervorming? Binnen de matrassenbranche spreken we pas van kuilvorming als het matras aan de randen 2,5 centimeter hoger is dan in het midden van het matras.

Mocht u dus uw lichaamsafdruk zien in het matras, schrik dan niet want dat is het langzaam uitzachten van het matras.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin