Wat is verlijming? Lees het in de begrippenlijst van Royal Health Foam!
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras
Nu €200 Korting per matras

Verlijming

Verlijming

Wat is verlijming?

Bij het produceren van matrassen worden de lagen waar het matras uit bestaat aan elkaar geplakt. Dit proces heet verlijming. Er is een groot verschil tussen synthetische lijm en lijm op waterbasis. Het gebruik van synthetische lijm heeft een enorm voordeel, maar ook een aantal grote nadelen. Het voordeel van synthetische lijm is dat het veel sneller droogt. De droogtijd van synthetische lijm is ongeveer twee minuten, terwijl lijm op waterbasis een droogtijd van 12 uur heeft! Dit betekent dat het productieproces met lijm op waterbasis volledig stil komt te liggen na verlijming, terwijl er met synthetische lijmsoorten gewoon doorgewerkt kan worden.

Lijm op waterbasis is echter beter voor met matras, gezonder voor de slaper, en beter voor het milieu. Naast het feit dat er bij verlijming op waterbasis geen giftige stoffen, zoals formaldehyde, in het matras zitten, blijft ook het ventilerende vermogen van het schuim intact. Bij synthetische verlijming worden de schuimen namelijk 'dichtgesmolten', waardoor de open celstructuur verloren gaat. Het ventilerende vermogen van een matras is belangrijk omdat een goed ventilerend matras droger en koeler blijft. Vocht is bijzonder slecht voor een matras omdat dit zorgt voor bacterie- en schimmelvorming en het de levensduur van het matras aanzienlijk verkort.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin