Duur matras of een goedkoop matras
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras
Nu €200 Korting per matras
Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot

Duur matras of een goedkoop matras

Duur matras of een goedkoop matras

Volgens de consumentenbond kun je net zo goed een budget matras kopen als een dure variant. Hoe zit dat? Zijn de verschillen werkelijk zo klein?
Het probleem met deze dure vs goedkope- matrassen vergelijking is onder andere het volgende:

De consumentenbond laat 12 testslapers in een hotel één nacht op verschillende matrassen slapen. Hier zit gelijk het probleem. Ten eerste moet je bijna altijd wennen aan een nieuw matras. Je komt namelijk in een andere houding te liggen waardoor er allerlei spieren onder spanning komen te liggen die dat niet “gewend” waren. Hierdoor slaap je meestal de eerste nachten niet echt fijn op een nieuw matras. Daarnaast word je ook vaker wakker waardoor je een onderbroken nacht hebt.

Proeftijd op matrassen

Wij geven sinds 1998 matrassen op proef met Royal Health Foam en constateren dat zo’n 80% van de klanten in het begin aanvangsklachten heeft. Deze variëren van onrustige nachten met een beetje spierpijn tot zeer ernstig verstoorde nachten met enorme lichamelijk klachten waar pijnstillers voor nodig zijn. Het gekke is dat het in beide gevallen eigenlijk niets zegt over het matras. Vaak is het wennen en gaan deze aanvangsklachten na een poosje vanzelf weg. Tenzij de ergonomie echt verkeerd is want dan worden de klachten alleen maar erger totdat de klachten overdag niet meer weggaan en de klachten dus chronisch worden. Als het matras wel bij de slaper past kan het zo maar 4 weken duren voordat deze er pijnvrij op slapen kan.

Kwaliteit en levensduur

Je kunt ervan uitgaan dat duurdere matrassen ook uit betere materialen bestaan. Dit zal nauwelijks voelbaar zijn en al helemaal niet in de eerste nacht.  Kwaliteit kan je gedeeltelijk inschatten aan de hand van de gegeven garantie. Maar nog beter de hand van het aantal garantie gevallen. Wij kunnen duidelijk zien dat wij aanmerkelijk meer garantie gevallen en service hebben op onze budget matrassen ten opzichte van onze kwaliteitsmatrassen. Dit is ook niet verwonderlijk omdat de kwaliteit een stuk minder is. Als het alsmaar goedkoper moet dan is het toch ook logisch dat dit ten koste van iets gaat. En het kan vast nog wel ergens NOG goedkoper. Wat denkt u dat dat uiteindelijk met de kwaliteit van het matras doet. Het is helemaal niet nodig een echt duur matras te kopen maar van een matras die wel erg goedkoop is moet je geen comfort en ook geen ondersteuning verwachten.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin