Wat is een hoofdkussen? Lees het in de begrippenlijst van Royal Health Foam!
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras

Hoofdkussen

Hoofdkussen

Wat is een hoofdkussen?

Een hoofdkussen is een kussen dat uw nek en hoofd goed ondersteund tijdens het slapen. Een goed passend hoofdkussen draagt bij aan een betere en comfortabele nachtrust en zorgt ervoor dat u fris en uitgerust opstaat. Daarnaast zorgt het ervoor dat het hoofd tijdens het slapen recht ligt en dat er geen onnodige en onaangename spanning op de nekspieren komt te staan. Dit voorkomt dat men 's ochtends opstaat met hoofdpijn. Hierbij is het belangrijk dat het hoofd en de nek ongeveer in één rechte lijn liggen met de ruggengraat.

Verschillende soorten hoofdkussens

Er zijn veel verschillende hoofdkussens beschikbaar met verschillende materialen. Het is dus belangrijk om een hoofdkussen te kiezen dat genoeg steun biedt en een juiste temperatuur heeft. Dit is voor iedereen anders. Er is dan ook geen hoofdkussen dat voor iedereen perfect is.

U heeft het meest kans van slagen met een aanpasbaar kussen. Dit zijn kussens die men harder of zachter kan maken door er vulling uit te halen of er juist bij te doen. Deze zogenaamde vlokkenkussens zijn te krijgen met koudschuim of traagschuim, maar kunnen ook uitgevoerd worden met andere vulmaterialen. Het grootste voordeel van deze kussens is dat ze volledig aan te passen zijn naar wens van de slaper. Iemand die een wat steviger kussen wil kan er vlokken bij doen en iemand die een wat minder stevig kussen wilt haalt er vlokken uit. Daarnaast gaan deze kussens heel lang mee. Wanneer de vulling niet meer genoeg steun biedt kunt u er nieuwe vulling bij doen.

Er zijn ook kussens met een solide vulling. Dit zijn kussens die bestaan uit één blok materiaal. Dit kan traagschuim, koudschuim of latex zijn.

De standaard kussenmaat in Nederland is 60x70 cm. Het is ook mogelijk om voor een kleinere maat kussen te kiezen zodat u meer ruimte heeft in bed. Met een kussen van 80 x 40 cm wint u bijvoorbeeld 20 cm in de lengte.

Uw slaaphouding heeft veel invloed op wat voor soort kussen u het beste kent nemen. Een zijslaper heeft bijvoorbeeld een dik kussen nodig om de ruimte tussen de nek en de schouder te vullen. Wanneer men op de rug slaapt hebben ze een iets dunner kussen nodig. Iemand die op de buik slaapt heeft een dun kussen nodig, of helemaal geen kussen.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin