Wereldprimeur met innovatieve matras
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras

Wereldprimeur met innovatieve matras

Wereldprimeur met innovatieve matras

DEN HAAG — De Nederlandse matrassenfabrikant Royal Health Foam (RHF) is er in geslaagd een volledige duurzame pocketmatras te ontwikkelen met gebruik van traagschuim. Door een combinatie van de twee productietechnieken is een innovatieve matras ontstaan die niet doorligt, geen metaal bevat, niet te warm of zweterig is en qua veerkracht en omhulsel gebruik maak van NASA-technieken.

RHF is de eerste matrassenfabrikant ter wereld die een dergelijke matras op de markt brengt. ,,We zijn hem gaan ontwikkelen om van de warmteklachten bij traagschuim matrassen af te komen en dat heeft tot deze innovatieve stap geleid. Dit soort matrassen bestaat nog nergens,” stelt directeur Chris Nederhorst van RHF, die de techniek heeft gepatenteerd.

Nu kiest 70 procent van de mensen voor een pocketmatras vanwege de goede vering en de goede luchtcirculatie. Het probleem is echter dat ze na verloop van tijd gaan doorliggen, dat ze elektrische geladen raken en de veren snel beschadigen. Matrassen van op elkaar gelijmde lagen traagschuim zijn geliefd omdat ze niet doorliggen en perfect om het lichaam sluiten. Het enige nadeel is dat sommige mensen zo’n matras te warm vinden en zweterig wakker worden.

De omhulsels van de vering (pockets) bevatten luchtbelletjes die bij het indrukken lucht uitblazen. Daardoor ontstaat een betere luchtcirculatie tussen de diverse schuimlagen, wordt lichaamswarmte beter afgevoerd en zweet geabsorbeerd.

Metalen veren raken elektrisch geladen als ze tegen de kunststof pockets schuren, waardoor mensen die daar gevoelig voor zijn onrustig slapen. Om dat te ondervangen heeft RHF kunststof veren toegepast. Daarnaast zijn het schuim en de pockets niet van aardolie gemaakt, maar van zonnebloemolie en worden de lagen met lijm op waterbasis aan elkaar gelijmd.

Het omhulsel van de matras, de tijk, is gemaakt van outlast, een hightech garen dat door NASA is ontwikkeld en dat enorme vocht- en temperatuurregelende eigenschappen heeft. Traagschuim zelf is oorspronkelijk ook ontwikkeld voor de ruimtevaart. Het moest tijdens de lancering van de spaceshuttle de druk voor de astronauten verlagen. Dat werkte niet goed, maar voor medische toepassingen was het schuim zeer geschikt. RHF levert dan ook de helft van zijn traagschuimmatrassen aan ziekenhuizen, omdat ze doorligklachten voorkomen en patienten er enorm comfortabel op slapen.

Chris Nederhorst is sinds 1987 werkzaam in de matrassenbranche en is altijd op zoek geweest naar matrassen met de beste eigenschappennen en het meeste comfort. Nadat hij de voordelen van traagschuim ontdekte, startte hij in 1998 zijn eigen fabriek in Scheveningen, waar alle matrassen nog met de hand worden gemaakt. Het zoeken naar nieuwe technieken, gecombineerd met duurzaamheid heeft geleid tot de ontwikkeling van de Eco-pocket.

Matrassen van Royal Health Foam

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin

Vaak gecombineerd met: