Het belang van een dikke molton - Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras
Nu €200 Korting per matras

Het belang van een dikke molton

Het belang van een dikke molton

Een molton zorgt voor een schoner en frisser bed maar ook voor een beter slaapklimaat. De 1 centimeter dikke Swissa molton onderdeken zorgt naast een droger en frisser slaapklimaat ook voor extra comfort. De onderdeken is 100% katoen en heeft rondom een instopstrook van 30 centimeter met elastiek zodat hij goed en vast op zijn plek blijft liggen.

Wat is een molton en waar is het goed voor?

Een molton beschermd het matras en wordt ook wel een matrasbeschermer genoemd. Maar wat is een molton nu eigenlijk? Een molton is een belangrijk onderdeel van het beddengoed. Een molton wordt rechtstreeks op het matras gelegd om het matras te beschermen. Hiermee wordt het matras beschermd tegen vocht, bacteriën en stof (huisstofmijt). Hierdoor wordt de levensduur van het matras verlengd en blijft de slaper droger en koeler.

Wasbaar op 60 graden

De Swissa onderdeken is wasbaar op 60 graden waardoor u niet alleen huisstofmijten doodt maar ook de eitjes. Hierdoor komt de huisstofmijt minder snel terug in uw bed. Daarnaast dood u op 60 graden ook de meeste bacteriën. Als u uw was echt schoon wilt hebben dan wast u uw was sowieso het beste op 60 graden. Bij 60 graden doodt u ook voetschimmel en andere schimmelinfecties (bijvoorbeeld van de hoofdhuid) maar ook schurft of schaamluis. Om uw matras goed schoon te houden is een dikke onderdeken die u regelmatig wast op 60 graden dus géén overbodige luxe.

Zweten en hygiëne

Een mens verliest gemiddeld 300 milliliter vocht per nacht. Dat is meer dan een kwart liter per nacht! Vocht zorgt voor bacteriegroei en verzwakt uw matras met de jaren. Er is dus veel te winnen door het matras goed droog te houden. Naast het feit dat een vochtig of klam bed gewoon minder prettig slaapt is het dus ook bijzonder onhygiënisch. Vocht trekt ook (fijn) stof aan wat onze beoogde goede nachtrust verstoord en allergische reacties kan veroorzaken. Dit kan leiden tot symptomen zoals jeukende ogen, een loopneus, niezen, een geïrriteerde keel.

Wat maakt de Swissa onderdeken zo’n fijn product

De Swissa onderdeken verhoogt het lig-comfort én het uw slaapkwaliteit. Met deze dikke luxe molton zal u droger en koeler slapen en dit komt het slaapklimaat ten goede. Ook blijft uw bed schoon zonder stof en huisstofmijt en zal ook het meeste zweet opgenomen worden door de Swissa onderdeken.

De voordelen van dezze luxe molton onderdeken:

  • De Swissa molton onderdeken verlengt de levensduur van het matras
  • De Swissa molton onderdeken voelt heerlijk zacht aan wat bijdraagt aan een goede nachtrust
  • De Swissa molton onderdeken is goed vocht absorberend
  • De Swissa molton onderdeken kan op 60 graden gewassen worden
  • De Swissa molton onderdeken beschermt het matras tegen vocht en vuil

Topper-oplegmatras vastleggen

De Swissa onderdeken werkt ook goed om een matrastopper goed vast op het matras te leggen. Als u een (elektrisch) verstelbaar bed heeft komt het vaak voor dat topper niet goed op uw matras blijft liggen als u uw bed versteld heeft. Met de Swissa onderdeken houdt u niet alleen uw matrastopper in topconditie maar blijft deze ook goed op uw matras liggen en krult niet meer op in de hoeken.

Hier vindt u alle informatie over de Swissa molton onderdeken

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin