Matrassen van natuurlijke materialen en zonder giftige stoffen - Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras
Nu €250 Korting per matras
Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot

Matrassen van natuurlijke materialen en zonder giftige stoffen

Matrassen van natuurlijke materialen en zonder giftige stoffen

Het belang van een veilig matras is wellicht groter dan u denkt. De meeste matrassen bevat tegenwoordig toegevoegde chemische middelen zoals brandvertragers en pesticiden tegen muggen, huisstofmijt en bedbugs. Dit zijn chemicaliën die in mijn optiek absoluut niet thuishoren in een matras. Dit is namelijk de plek waar u één derde van uw leven doorbrengt. Gedurende de nacht maakt u het matras warm en vochtig waardoor deze schadelijke stoffen makkelijker verdampen.

Matrassen zonder gifstoffen

Hoewel het logisch lijkt dat matrassen vrij zouden moeten zijn van gifstoffen, is dit toch niet zo vanzelfsprekend. Sterker nog, het grootste deel van Nederlandse beddenleveranciers levert matrassen en boxsprings die veel chemische stoffen bevatten. De toevoeging van deze chemicaliën wordt door deze leveranciers zelfs als een voordeel van het matras gezien. Zo pronken ze er bijvoorbeeld mee dat hun matrassen anti-huisstofmijt of anti-mug zijn. Dit houdt concreet in dat het matras geïmpregneerd is met kunstmatige pesticides die dit soort beestjes doden. Als u een matras zoekt dat vrij is van deze chemische middelen, dan zou u er echt naar moeten vragen.

Een 100% natuurlijk matras

Natuurlijke en biologische materialen zijn het beste voor de mens. Toch is het zo dat een matras van 100% natuurlijke materialen niet zo goed werkt. Matrassen die enkel bestaan uit natuurlijke materialen zijn een stuk minder hygiënisch, missen belangrijke veerkracht en bieden weinig comfort. Het grootste deel van de natuurlijke matrassen die vandaag op de markt zijn, worden gemaakt met latex. Aangezien latex een natuurrubber is, zal het niet goed ventileren. Hierdoor houdt het vocht vast en wordt het op den duur de perfecte omgeving voor bacteriën en schimmels. Ook kokos, hennep en wol is redelijk stug en mist veerkracht.

Een combinatie van natuurlijke materialen en koudschuim

Het kan gelukkig ook anders, want waarom geen matras dat alles in huis heeft? Een matras dat gemaakt is met de laatste techniek (HR koudschuim), maar afgewerkt met zoveel mogelijk natuurlijke materialen en 100% vrij van chemische toevoegingen zo slaat u twee, of eigenlijk drie vliegen in één klap en heb je het beste van twee werelden. De steun, ventilatie en veerkracht van koudschuim met een volledig natuurlijke Tencel tijk en geen chemische toevoegingen. Kortom, hiermee heb je een comfortabel matras dat bijzonder veerkrachtig is, goed ventileert en 100% vrij is van stoffen die schadelijk zijn voor uw gezondheid. Dit matras is onze eigen Comfort Premium Air.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin