Tweedehands bed kopen
Corona maatregelen: Levertijden zijn onveranderd (2 à 3 weken) Showroom open, max 8 personen tegelijk Bel gerust: 070 - 338 7010
Royal Health Foam matrassen
Gratis persoonlijk advies
Royal Health Foam
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot
Al 5 jaar op nummer 1 TrustPilot
Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot

Tweedehands bed kopen

Tweedehands bed kopen

Hoe goed of slecht is een tweedehands bed? Kan het nadelige gevolgen hebben als je op een oud versleten matras slaapt?

Veel jonge mensen die voor het eerst samen gaan wonen, krijgen of kopen een tweedehands bed. Hoe goed of slecht is dit nu eigenlijk? Jonge mensen hebben meestal geen slaapproblemen en kunnen overal slapen. Ook de ondergrond maakt voor een jong persoon niet zo veel uit. Als we kijken naar de allerjongsten zie je al snel dat dit kleine kindje overal en in de meest vreemde houding kan slapen. Dit blijft zo tot we een jaar of 25/30 zijn. Daarna gaat het allemaal wat nauwer luisteren en kan een net iets harder of zachter bed het verschil maken tussen goed of slecht slapen.

Hoe goed of slecht is een tweedehands matras?

Is een tweedehands matras nou een slecht idee of een goed idee? Buiten het feit dat een tweedehands matras verre van hygiënisch is is het vaak ook onmogelijk om een goede ergonomie te krijgen. Een tweedehands matras biedt veel minder steun en als het tegenzit heeft een tweedehands matras ook kuilvorming. Als het matras kuilvorming heeft kan het matras vrijwel zeker niet goed werken voor uw houding (ergonomie) en ligt het ook niet echt lekker. Een tweedehands matras is als je boven de 30 jaar oud bent zeker geen goed idee.


Wat zijn de nadelen en de voordelen?

De voordelen van een tweedehands bed zijn de prijs. Vaak is een tweedehands bed gratis of kost deze bijna niets.
De nadelen zijn:  Niet hygiënisch (zelf bijzonder onhygiënisch. Een tweedehands bed zit vrijwel zeker boordevol met huisstofmijten en stof. Als het tegen zit kunnen er zelfs bed wantsen in zitten.
Geen goede ondersteuning. De afdruk van de vorige eigenaar zorgt ervoor dat de ondersteuning nooit echt goed kan zijn. Daarnaast is de kans groot dat het matras kuilen vertoond waardoor de ondersteuning ook negatief beïnvloed wordt. Ook moet je ervan uitgaan dat je nooit lang met dit tweedehands bed kan gaan doen. De gemiddelde levensduur van een matras is 8 tot 10 jaar uitgaande van een kwalitatief echt goed matras.  Uiteraard zit er geen enkele garantie op een tweedehands bed.

Wat als u een tweedehands bed gekocht- of gekregen heeft?

Mocht u toch een tweedehands matras willen kopen of gaan gebruiken let dat in elk geval op deze punten: Ontsmet het matras voordat je het gaat gebruiken. Dit kan met zilverwater of met baking soda. Zuig het matras met een stofzuiger ook goed uit. Het is ook een goed idee om het matras vol in de zon te leggen. Let er ook goed op of het matras  bedwantsen heeft voordat u het uw huis inbrengt. Gebruik een dikke molton onderdeken. Het merk Swissa of F.A.N heeft prachtige 1 cm dikke katoenen onderdekens. Deze houden het matras droog, schoon en koeler.

Geschreven door O. Jol