45 nachten gratis proefslapen Gratis bezorgd in NL & BE
Royal Health Foam matrassen

Bel ons gerust +31(0)70-3387010

Royal Health Foam

Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd

Open maandag - zaterdag

Bel voor persoonlijk advies:
  070 - 338 70 10

Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot

Verifieerbaar 3 jaar op nummer 1 TrustPilot categorie slaapkamer

Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot

Slaapproblemen: wat kunt u er tegen doen?

Slaapproblemen: wat kunt u er tegen doen?

Het aantal mensen met slaapproblemen neemt alsmaar toe. Ziekenhuizen en slaapcentra zien het aantal mensen met slaapproblemen de laatste jaren alarmerend toenemen. In Nederland heeft maar liefs 1 op de 5 mensen (20%) slaapproblemen.

Het ziekenhuis Zuyderland heeft in de afgelopen 2 jaar bijna vijftien procent meer slaaponderzoeken gedaan. Op de één of andere manier is er een sterke toename van slaapproblemen

Waar komt het slaapprobleem door?
Om een slaapprobleem op te kunnen lossen is het van belang te weten waardoor het slaapprobleem is ontstaan. Er zijn namelijk nog al wat oorzaken die slaapproblemen kunnen ontwikkelen. Slaapproblemen komen ook meer voor bij mensen met hart- en vaatziekten en diabetes. Maar ook obesitas, depressiviteit, angsten, piekeren, lichamelijke pijnen, alcohol, te warm bed, te koud bed, veel moeten plassen, lawaai, verkeerd matras of overgangsklachten kunnen slaapproblemen veroorzaken. Pas als het duidelijk is waardoor het slaapprobleem ontstaan is kan men er iets tegen doen. Een goed matras kan hierbij helpen.

Meer snurkbeugels verkocht
De verkoop van snurkbeugels is het afgelopen jaar met 30% gestegen! Ook zijn er veel meer slaapmaskers verkocht. De OSAS- of slaapapneupoli binnen VieCuri in Venlo hebben ook meer snurkbeugels en slaapmaskers voorgeschreven en ook Venray laat weten een lichte stijging te zien.

Stress en slaapproblemen
Stress is wellicht de grootste factor naast lichamelijke klachten.  Stress is op alle fronten niet gezond en heeft direct invloed op onze manier van slapen. Uiteindelijk kan het zo zijn dat mensen bang worden om niet in slaap te kunnen vallen waardoor er stress ontstaat en het inslapen nog lastiger word. Door stress ontstaat spanning en het is juist ontspanning dat er voor zorgt dat je in slaap valt.

Niets doen om in slaap te komen
Veel mensen gaan van alles doen om in slaap te kunnen vallen. Dingen zoals meditatie en medicijnen kunnen natuurlijk best helpen alhoewel je er wel al snel meer druk op zet. Het is het beste om in eerste instantie niets te doen  en pas tot actie over te gaan als het problematisch wordt. Laat de controle los en doe niets. Dat zou het beste moeten zijn. "Veel mensen die last van slaapproblemen hebben proberen heel hard om in slaap te vallen. Hierdoor gaan zij juist veel dingen doen. En het is juist het niets doen dat succesvol blijkt. 

Markell Ligthart Geschreven door Markell Ligthart

Markell geeft u inzicht en informatie over matrassen en slapen. Op deze manier kunt u een helder beeld krijgen waar u op zou kunnen letten bij de aanschaf van een nieuw traagschuim matras of koudschuim matras.