Wat zijn de beste soort matrassen voor kinderen?
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras
Nu €250 Korting per matras
Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot

Welk matras voor kinderen is het beste?

Welk matras voor kinderen is het beste?

Wat voor kindermatras?

Wat is een goed kindermatras? Een kindermatras is een matras dat speciaal gemaakt is voor kinderen. Kindermatrassen zijn anders in opbouw dan tiener- en volwassenen matrassen omdat een kind nog niet volgroeid is. Een kindermatras heeft bijvoorbeeld geen zones omdat het kinderlichaam te klein is en dan ‘verkeerd’ in de zones zou komen te liggen.

Een kindermatras moet goed ventileren en mag niet te warm worden omdat dit voor een onrustige nachtrust zorgt. Ook mag een kindermatras niet te hard zijn maar ook zeker niet te zacht.

Verder is het van belang dat een kindermatras veerkrachtig is en goede ondersteuning biedt. Uiteraard is een goed kindermatras volledig vrij van schadelijke stoffen. Meestal is een matras voor kinderen dunner gemaakt omdat kinderen een stuk lichter zijn dan volwassenen maar echt goede kindermatrassen zijn in verschillende diktes leverbaar omdat ook kinderen in gewicht kunnen verschillen. De betere kindermatrassen worden gemaakt van koudschuim.

Tienermatrassen

Wat is een tienermatras? Een tiener matras is een matras dat geschikt is voor tieners (14 jaar en ouder) die in de pubertijd komen en of zijn. Als een kind in de pubertijd schiet verandert er veel in het lichaam. De lichaamsbouw en lengte veranderd in een rap tempo waardoor het zone loze kindermatras al snel niet meer voldoet en goed voor ze werkt. Net als een volwassene weet een puber heel goed wat zijn of haar wensen zijn en of ze het snel warm hebben of juist koud. Daarnaast kunnen ze ook goed beoordelen of ze liever een zacht matras willen of een steviger matras. Het beste kiest u al voor een iets steviger matras in verband met de groei en gewichtstoename. Het verschil tussen een tienermatras en een matras en een kindermatras is dat een kindermatras géén zones heeft en een tienermatras wel. Daarnaast dient een tienermatras ook iets dikker te zijn dan een kindermatras aangezien de tiener behoorlijk in gewicht zal toenemen gedurende de periode dat hij of zij het matras beslaapt. De beste stevigheid voor een tienermatras is Medium en de beste dikte minimaal 18 cm. Bij 18 cm of dikker matras is de maximale belasting circa 80 Kg.


Welk soort kindermatras is het beste?

Het belang van ventilatie in combinatie met je juiste ondersteuning werkt het beste voor kinderen. Daarom kiest u beter niet voor Latex of Polyether. Deze twee soorten matrassen ventileren namelijk niet goed en zijn warme matrassoorten.

Het beste type matras voor kinderen is gemaakt van koudschuim. Koudschuim is temperatuur neutraal is en bijzonder veerkrachtig  waardoor het veel steun biedt. Naast een goed ventilerend vermogen en goede veerkracht is het ook belangrijk dat u een veilig kindermatras kiest. In matrassen worden vaak toegevoegde chemische middelen gebruikt voor brandveiligheid en of tegen huisstofmijten, muggen en bed-bugs. Deze chemische middelen zijn ongezonde stoffen en behoren in mijn optiek dan ook helemaal niet thuis in matrassen en al helemaal niet in kindermatrassen. Kinderen vertoeven vele uren op hun matras en het is daarom absoluut aan te raden om voor een veilig en goed matras te kiezen.

Let ook op de matras tijk. Het beste kiest u voor een 100% natuurlijke matras tijk die wasbaar is op 60 graden (huisstofmijt dodend). Als u voor een polyester tijk kiest wordt deze door wrijving statisch waardoor deze enorm veel stof gaat aantrekken. 


Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin

Vaak gecombineerd met: