Echt goed slapen op natuurlijke materialen
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras
Nu €200 Korting per matras
Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot

Echt goed slapen op natuurlijke materialen


Vroeger was het heel normaal: slapen op natuurlijke materialen. Niet alleen de afdekmaterialen waren van natuurlijke materialen maar ook het hele matras, het ledikant en de bedbodem! Er was toen geen elektra en mensen gingen voeg naar bed. Men had toen over het algemeen een goede nachtrust maar ook veel last van luizen, vlooien en andere ongedierte. Slaap je nou beter op natuurlijke materialen of zijn de stalen veren en schuimrubbers beter? 

Op welke natuurlijke materialen kun je slapen?

De materialen die goed werken voor bedden zijn materialen die lang meegaan en bijdragen aan een gezond slaapklimaat. De meest gebruikte materialen in Europa zijn: Tencel, katoen, kokos, paardenhaar scheerwol en vlas. Er zijn ook meer exclusieve materialen zoals bamboe, zijde, kasjmier, merino-wol die prettig koel blijven in de zomer en warm in de winter. Met name zijde is een geweldig temperatuur regulerend materiaal. Het meest verkochtte matras met Tencel is het Comfort Premium Air koudschuim matras en de Premium Support traagschuim matras.

Tencel: van hout tot 100% natuurlijk duurzaam bedtextiel

Tencel® is een echt duurzaam product dat uit een verantwoord beheerd bos (eucalyptus hout) wordt gewonnen, met officieel FSC keurmerk voor verantwoord bosbeheer. De Tencel®-vezel is biologisch afbreekbaar en levert daarmee een actieve bijdrage aan de bescherming vn ons milieu. De houtpulp die dit bedrijf gebruikt komt gedeeltelijk uit Oostenrijkse en andere Europese bossen. De bomen worden aangeplant op land dat over het algemeen niet geschikt is voor voedselproductie. De bossen worden niet bemest of geïrrigeerd. De eucalyptus plantages worden ook niet geïrrigeerd, maar er worden wel kleine hoeveelheden bemesting toegediend. De bossen zijn PEFC en FSC gecertificeerd, wat betekent dat er sprake is van duurzaam bosbeheer. De opbrengst per hectare is vele malen hoger dan die van katoen.

Het volledig natuurlijke materiaal Tencel wordt van houtpulp gemaakt

Voor een mooi en egaal uiterlijk dienen vezels altijd gebleekt te worden. Voor Tencel® is een proces van volledig chloorvrij bleken ontwikkeld. Tencel® is daardoor volledig biologisch afbreekbaar. Tencel® is zelfs zo milieuvriendelijk dat het Europese Ecolabel is verkregen. Het Tencel® product heeft al meerdere Europese en internationale milieuprijzen en keurlabels ontvangen. Zo’n geweldig goed en milieuvriendelijk materiaal past perfect in de filosofie van Royal Health Foam.

Tencel® is zijdezacht

Door de fijne en zachte structuur van de Tencel®-vezels is Tencel® zijdezacht voor de huid en voorkomt het irritaties. Ruwe vezeloppervlakken kunnen huidirritaties veroorzaken. Vergeleken met de vezeloppervlakken van katoen en wol, is het duidelijk dat Tencel® veel gladder en zachter is. Zachtheid is het leidende principe van Tencel®


Op welke materialen slaap je het best?

Het verschil met nu en vroeger is groot als het om slapen gaat. Niet alleen de manier van slapen is volledig veranderd maar ook waarop we slapen. Bedden werden vroeger allemaal handgemaakt terwijl dit tegenwoordig meestal in een fabriek gebeurt. Natuurlijke materialen werken goed maar hebben ook nadelen. Zo rekt katoen met de tijd uit en komt niet meer terug in de originele staat. Hierdoor is een matrastijk gemaakt van katoen zeker niet handig want de kans is groot dat een katoenen matrastijk geplooid onder de slaper komt te liggen.

Welke matras kern is het beste?

Als matras kern werd begin jaren tachtig Latex geïntroduceerd. Latex ventileert echter minimaal en is milieubelastend. Hierna werd polyether (ouderwets schuimrubber) geïntroduceerd. Begin jaren negentig kwam koudschuim op de markt. Koudschuim biedt veel veerkracht en comfort en heeft een lange levensduur. Jarenlang was een stalen matras kern (stalen veren) het summum op het gebiedt van matrassen maar de laatste jaren wordt het duidelijk dat hier ook de nodige nadelen aan kleven. Zo zorgt staal voor een magnetisch veld en is dit type matras het minst hygiënisch.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin