Wanneer kiest u voor een Soft, Medium, Firm of Extra Firm hardheid van een matras?
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras

Wanneer kiest u voor een Soft, Medium, Firm of Extra Firm hardheid van een matras?

Wanneer kiest u voor een Soft, Medium, Firm of Extra Firm hardheid van een matras?

De hardheid van een matras bepaalt mede uw slaapgenot en is dus heel belangrijk. Wat de juiste hardheid voor u is is heel persoonlijk want hoe voelt een ‘harde’ of ‘zachte’ matras? Wij hebben wel goed werkende richtlijnen die door middel van uw lengte en gewicht de stevigheid aangeven. Dit is echter alleen een indicatie. Als u op een grens uitkomt, bijvoorbeeld tussen Medium en Firm vraagt u zichzelf dan af of u meer van een stevig matras of juist een zachter matras houdt. Het zelf uitproberen werkt hierbij meestal het beste. 

Over het algemeen zijn traagschuim matrassen zachter dan andere soorten. Wilt u liever een wat steviger matras kunt beter voor een koudschuim matras kiezen, alhoewel die ook lekker zacht leverbaar zijn.

Onze matrassen zijn verkrijgbaar in vier verschillende hardheden

Een Soft versie voor lichte mensen of mensen die van een bijzonder zacht matras houden. De Medium voor nog steeds lichte mensen die van een relatief stevig matras houden. De Firm voor de gemiddelde mensen die van een redelijk stevig matras houden. En de Extra Firm voor zwaardere mensen die stevigheid nodig hebben. Een zacht matras biedt in de regel minder ondersteuning dan een iets steviger matras. Een hard matras zorgt als gauw voor een afknelling van de doorbloeding en ook voor een mindere rustigere nachtrust. Bijna iedereen moet wennen aan zijn of haar nieuwe matras. In het begin ontstaan er ook bijna altijd pijnen door de nieuwe houding. Meestal duren die aanvangsklachten niet langer dan 4 a 5 weken. In elk geval is de juiste stevigheid van uw nieuwe matras van groot belang.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin