Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras

Elektrosmog

Elektrosmog is de verzamelnaam van alle voorkomende vormen van straling en elektrische en magnetische velden waar we in het moderne leven voortdurend door omgeven zijn

Elektrosmog

Een goede atmosfeer in de slaapkamer is essentieel voor een goede nachtrust. Om dit te bereiken moeten we ook naar de elektra in ons slaapvertrek kijken. Elektriciteit veroorzaakt overal waar het aanwezig is een elektrisch straling. Deze elektrische straling wordt ook wel elektro smog of e-smog genoemd. Uit steeds meer onderzoek blijkt dat elektrische straling schadelijk is voor de gezondheid* en dat het storend werkt op onze nachtrust. Maar ook statische elektriciteit werkt storend op onze nachtrust. Statische elektriciteit is een gelijkstroom die op verschillende manieren kan ontstaan, maar meestal wordt veroorzaakt door wrijving. Het treedt op wanneer de lading van wrijvingselektriciteit niet afgevoerd kan worden. Ook statische elektriciteit is een vorm van elektrosmog*.

Al in 1979 stelden Amerikaanse epidemiologen vast dat kinderen die in de buurt van hoogspanningsleidingen leven, vijftig procent meer kans hebben slachtoffer te worden van leukemie. Sindsdien zijn er meer dan tienduizend onderzoeken uitgevoerd. Daarin werd het verband tussen leukemie en hoogspanningskabels meermalen bevestigd. Onderzoek wees verder uit dat het sterftecijfer van elektrotechnici zesmaal hoger ligt dan dat van onderwijzers.
Vrouwen die gebruik maken van elektrische dekens hebben meer miskramen. Ook zwangere vrouwen die minimaal twintig uur per week voor een computerscherm zitten hebben tweemaal zo veel kans op een miskraam. Wiegendood komt meer voor in de buurt van tram- en spoorlijnen. En dan is er een reeks van onverklaarbare, vage klachten - van hoofdpijn en gewrichtspijnen tot duizeligheid, depressie en potentiestoornissen - die in verband worden gebracht met elektromagnetische velden. Zo blijken veel mensen beter te slapen als zij hun elektrische wekker van het nachtkastje halen.
Energiebedrijven en elektronicaconcerns laten - ondanks toenemende en duidelijke signalen dat er risico's zijn - angstvallig weten dat er niets is bewezen en dat er dus geen reden is voor ongerustheid. Wetenschappers tasten in het duister omdat zij de waargenomen verschijnselen binnen gevestigde theorieën niet kunnen verklaren. En de politiek staat er schaapachtig bij.

Bekijk een film over elektromagnetische straling in pocketvering matrassen en boxsprings:

Maar ook door wrijving en oppervlaktecontact wordt uw lichaam voortdurend opgeladen met elektronen. Deze elektrische geladenheid raakt u gewoonlijk kwijt door 'aarding', contact met de aarde of door ontlading in de lucht. In dit geval spreken we van ionisatie.
Maar ook 's nachts staat uw lichaam onder spanning. Deze kan zelfs oplopen tot meer dan 30.000 Volt!
Uw bed kan hierop invloed hebben. Waterbedden en elektrische dekens geven, doordat zij zijn aangesloten op het spanningsnet, straling af. Minder bekend is het feit dat binnenveringmatrassen en ook pocketmatrassen enorme hoeveelheden magnetische velden vasthouden.
Vooral bij pocketmatrassen wordt het effect nog eens versterkt door het continu schuren van de veer langs de synthetische zakjes.
Ook de aanwezigheid van metaal en elektrische apparaten, zoals een televisie, mobiele telefoon of zelfs een elektrische wekker, in je directe (slaap)omgeving versterkt de elektrosmog. Geen wonder dat u dan minder goed slaapt en overdag een gespannen gevoel hebt.
Uit diverse onderzoeken met proefpersonen is gebleken dat er een verband bestaat tussen de hoeveelheid elektrische lading en de manier waarop men slaapt. Uit de resultaten werd duidelijk dat wanneer men op een bed slaapt met antistatische eigenschappen men aanzienlijk minder beweegt en daardoor een diepere en vastere slaap bereikt.
Een goed voorbeeld hiervan is een matrastijk waarin zilver is verwerkt. Zilver staat bekend om zijn antibacteriële werking. Daarnaast ontlaadt zilver de statische elektriciteit en dat bevordert een goede nachtrust. Met name in Japan en China wordt het gebruik van zilver in textiel steeds populairder; het wordt daar al succesvol toegepast in kinderkleding, sokken en beddengoed.
Zilver is een zeer goed geleidend materiaal. Daardoor is het garen in de matrastijk als geen ander in staat om via Corona-ontlading elektrische spanning af te geven aan de lucht.
Zo zorgt de matrastijk ervoor dat u ontspannen kunt slapen. Een extra toegevoegde waarde van zilver is dat de antistatische werking van dit textiel ervoor zorgt dat de matrastijk geen stof aantrekt.

Voor meer informatie over de e-cover, klik hier.

Dit artikel werd mogelijk gemaakt door:
Royal Health Foam, www.healthfoam.com