Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras

Kwaliteitsverschillen

Het belang van medisch gekwalificeerd schuim is voor een medisch matras groot aangezien hiermee een aantal belangrijke zaken gegarandeerd worden.
Medisch gekwalificeerde schuimen en garanties zijn:

  • Een constante Newton tegendruk
  • Een gegarandeerd ademend vermogen
  • Crib 5 brandvertragend schuim (optioneel, voor ziekenhuizen)
  • Autoclaaf reinigbaar boven de 100° C
  • Gegarandeerd evenredige veerkracht
  • Gegarandeerde hardheid/zachtheid, zonder tolerantie waarden
  • CE-label voor medische producten klasse 1. De matrassen zijn dus goedgekeurd volgens   93/42/EEG.
  • Öko-Tex Standaard 100 Productklasse 1

 

Verschillen in traagschuim

Verschillende soorten traagschuimVisco-elastisch traagschuim is verkrijgbaar in vele kwaliteitsverschillen waarvan de ‘goede’ helaas moeilijk te beoordelen zijn. Een makkelijke beoordeling is of het een gegoten schuim betreft of een geschuimd product.  Een gegoten schuim heeft bijvoorbeeld veel nadelen ten opzichte van een geschuimd traagschuim met een open celstructuur. Een gegoten schuim heeft minder tot geen vochtdoorlating, is warmer en heeft vaak een hoge celdichtheid (hoge densiteit).  
(De drie afbeeldingen hieronder zijn een uitzondering op de hierboven genoemde uitleg en zijn dus alle kwalitatief hoogwaardig maar reageren en voelen behoorlijk anders). Goed traagschuim reageert op temperatuur door zachter te worden en deze temperatuurreactie is van groot belang. Het traagschuim moet nét boven de uitwendige lichaamstemperatuur (28/29 graden) zachter worden. Het lichaam heeft gemiddeld een uitwendige temperatuur van 27/28 graden. Dit betekent dat het materiaal juist op de uitstekende lichaamsdelen reageert (schouders en heupen) en een dragend effect biedt in bijvoorbeeld de lendenen. Sommige soorten reageren niet of nauwelijks op temperatuur waardoor een groot deel van het comfort verloren gaat. Door met de mond op het schuim te blazen kan men zelf testen of het schuim hierop reageert. Het schuim behoort namelijk zacht te worden. Er is ook traagschuim verkrijgbaar met een hoge densiteit dat door de kleinere cel-structuur langzamer, trager op temperatuur reageert. Dit kan problemen geven in de wat koudere maanden doordat het matras dan harder is. Het soortelijk gewicht is maar ten dele een kwaliteitsindicatie. 
In de door ons gebruikte koudschuimen worden zoveel mogelijk natuurlijke oliën gebruikt zoals soja- en zonnebloemolie.
Voor meer informatie over het schuim van Royal Health Foam klik hier

 

Traagschuim Tempur Tempur® Traagschuim
Traagschuim Recticel Recticel® Traagschuim
Traagschuim RHF Royal Health Foam® Traagschuim

 

Gegarandeerde kwaliteit van Royal Health Foam

Het traagschuim TC50-M en ons koudschuim is medisch gekwalificeerd en kwalitatief hoogwaardig. Elk aspect van onze matrassen is uitgebreid gekeurd en getest. Dit is op ademend vermogen, drukpuntverdeling, duurzaamheid, milieuvriendelijkheid én op de volledige afwezigheid van schadelijke stoffen gedaan.  Elk matras wordt geproduceerd en afgeleverd conform alle actuele keuringen en normeringen: CE, ISO en Öko-Tex. Ons koudschuim is hypoallergeen (neutraal), brandvertragend conform de MVSS302, Öko-Tex 100 klasse 1 gecertificeerd en wordt op een milieuvriendelijke manier geproduceerd (volledig CFK- en halogeenvrij). Ons koudschuim is, evenals het traagschuim, bovendien zowel fysisch als chemisch recyclebaar. Al onze matrassen hebben traagschuim met een densiteit 50Kg/m³.