Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras

Lichamelijke klachten

Klachten zoals rugpijn, schouderpijn, heuppijn en nekpijn zijn de meest voorkomende klachten die grotendeels voorkomen kunnen worden door een goede houding en beweging maar een goed matras en kussen draagt zeker bij. U brengt per slot van rekening meer dan een derde van uw leven op een matras door. Hoe beter uw lichaamshouding gedurende de nacht hoe minder u kans heeft op klachten.

Nekpijn

Nekpijn is een erg vervelende en pijnlijke aandoening die makkelijk tot chronische klachten kan leiden. Er zijn veel oorzaken, het is raadzaam om zo snel mogelijk de oorzaak te onderzoeken. In de meeste gevallen komen nekklachten door een verkeerde houding of beweging van de nek. Een verkeerde houding kan spanning op het spierweefsel in uw nek doen ontstaan. Gedurende de nacht is het belangrijk dat u zich volledig kunt ontspannen en kunt herstellen. Een goede houding, op een juiste manier bewegen en een goed kussen en matras bieden in de meeste gevallen een oplossing. Wacht niet te lang en neem zo snel mogelijk de klachten serieus en ga over tot actie. Een stijve nek is vaak het begin van een hele rits andere klachten. Omdat je de spieren in je nek wilt ontlasten neem je een andere houding aan waardoor dit weer tot rug of schouderklachten kan leiden. Verander uw kussen maar kijk ook goed naar uw matras.

Aanbevolen matras: Premium Support matras
Aanbevolen kussen:  Ergonomic hoofdkussen

Schouderpijn

Schouderpijn ontstaat meestal door overbelasting of overdruk. De schouder is een zeer complex gewricht met veel verschillende spieren. Het schoudergewricht laat draaien van 360 graden toe. Hierdoor is de schouder zo gevoelig voor schade en mogelijke problemen. Schouderpijn is een hardnekkige klacht die lang kan aanhouden en regelmatig kan terugkeren. Schouderpijn kan vreselijk pijn doen en gaat moeilijk over. Oplossing schouderpijn: zorg voor een zo goed mogelijke doorbloeding en zo min mogelijk druk op uw schouder. Wij hebben ook kussens die de schouder meer ontzien doordat er een uitsparing in gemaakt is.

Aanbevolen matras: Evolution ballenmatras
Aanbevolen kussen: Enoble hoofdkussen

Heuppijn

Heuppijn is een veel voorkomende ouderdomsklacht maar kan ook door een foute houding over overdruk ontstaan. De heup verbindt het bovenlichaam met de benen. Het heupgewricht is een kogelgewricht waarvan de kop aan het dijbeen rust in de kom van het bekken. Hierdoor kun je je been in alle richtingen bewegen. Een heupgewricht krijgt veel te verduren in het dagelijks leven en kan slecht tegen druk. Een matras dat goed druk verdelend werkt is vaak de oplossing voor mensen met heuppijn.

Aanbevolen matras: Premium Support matras

Rugpijn

Als u na het opstaan rugpijn of een stijve rug heeft is de kans groot dat uw matras voor u te hard of te zacht is of gewoon niet meer goed is voor u. Zeker als de klachten gedurende de dag langzaam weer verdwijnen en de volgende morgen, bij het opstaan, weer volop aanwezig zijn. Als u bij het opstaan een stijve of pijnlijke rug heeft is dit een aanwijzing dat uw houding niet correct is geweest en dat uw rugspieren onder spanning hebben gestaan. Uw slaaphouding en matras spelen hierbij een belangrijke rol. Oplossing rugpijn: kies een matras dat veel ondersteuning en comfort biedt.

Aanbevolen matras: Evolution ballenmatras

Fibromyalgie

Fibromyalgie betekent letterlijk: pijn in bindweefsel en spieren. Fibromyalgie wordt ook wel reuma genoemd en geeft ook vergelijkbare klachten hoewel de klachten meestal geclassificeerd worden als een reumatische spieraandoening. Fibromyalgie is een chronisch pijnsyndroom bestaande uit algemene spierpijn en spierstijfheid gepaard gaande met (soms extreme) vermoeidheid, slaapstoornissen, hoofdpijnen, angsten, depressies, allergieën, concentratie- en geheugenstoornissen, temperatuurverhogingen en darmklachten. Een goede nachtrust met een goed matras zal niet alleen de gevolgen en symptomen van fibromyalgie verminderen, maar zorgt ook voor meer energie overdag.

Lees verder over fibromyalgie

Artrose

Er diverse drukverlagende matrassen die geschikt kunnen zijn voor mensen met artrose. Er zijn wel een aantal zaken die het ene drukverlagende matras beter maken dan het andere. Het is namelijk belangrijk dat er nog gemakkelijk op bewogen en omgedraaid kan worden. Wij hebben veel ervaring als het gaat om mensen met lichamelijke klachten in het algemeen...

Lees verder over artrose

Aanbevolen matras: Premium Support matras

Slecht slapen

Voor de een is het een fluitje van een cent om in slaap te komen en voor de ander kan het een ramp zijn. Zo ook doorslapen of regelmatig wakker worden ’s nachts. Slechtslapen kan een hoge tol eisen van uw dagelijks leven en beïnvloed meer dan u op het eerste gezicht denkt. Zelf kunt u redelijk veel doen om uw nachtrust op een positieve manier te beïnvloeden. Een matras dat goed bij uw lichaam en eisen past is een belangrijke bijdrage aan een gezonde en goede nachtrust. Maar ook een vast ritme, niet te laat nog eten of drinken en een donkere slaapkamer bieden een mogelijke oplossing tegen slecht slapen.

Aanbevolen matras: Original Support matras, Premium Support matras
Aanbevolen kussen: Vlokkenkussen

Moe opstaan

Moe bij het opstaan zelfs wanneer u voldoende uren slaap gehad heeft? Uitgeput voelen bij het ontwaken? Overdag slaperig en worstelen om alert te blijven. Als u moe, stijf of met rugklachten wakker wordt of in hotels beter slaapt, is wellicht een nieuw matras de oplossing. Door een verouderd of een te hard of juist zacht matras kunnen gemakkelijk klachten ontstaan. Klachten zoals een verkeerde houding, een slechte doorbloeding, onrustige nachtrust waardoor u al moe bent bij het opstaan. Als u een goed bij u passend matras heeft is uw lichaamshouding goed, kunnen spieren zich ontspannen en wordt u uitgerust wakker.

Aanbevolen matras: Original Support matras
Aanbevolen kussen: Vlokkenkussen

Slapende ledematen

Heeft u regelmatig last van slapende ledematen? Tintelende ledematen of een soms prikkend gevoel? Een slapende arm of been doet niet zozeer pijn, maar voelt erg vervelend. Wanneer je het ledemaat wilt optillen of verplaatsen voelt het slap aan. De oorzaken lopen uiteen. Tekorten aan bepaalde stoffen zoals zink, vitamine B12 kunnen een oorzaak zijn. In verreweg de meeste gevallen komt een slapend ledemaat door het mechanisch afknellen van een bloedvat, bijvoorbeeld door op een arm te liggen of door een te hard matras. Als u last heeft van slapende ledematen dan biedt een zacht, goed druk verdelend matras vaak een oplossing.

Aanbevolen matras: Original Support matras, Premium Support matras, Evolution ballenmatras