Het beste matras bij artrose
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras
Nu €250 Korting per matras
Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot

Het beste matras bij artrose

Het beste matras bij artrose

Een goede nachtrust is enorm belangrijk, vooral voor mensen die artrose hebben. Als je slecht slaap blijkt er een grotere gevoeligheid te ontstaan (dus meer pijn), blijkt uit een gezamenlijk onderzoek uit 2015 (bron) . Het onderzoek werd gedaan door universiteiten van Arizona, Alabama en Florida. Er werd onderzocht of slecht slapen gekoppeld kon worden aan een grotere gevoeligheid voor mensen met artrose. 50% van de mensen met artrose heeft pijn gedurende de nacht en liggen vaak uren wakker. Het verband tussen een gebroken nachtrust en slecht slapen leidt tot een grotere gevoeligheid en verminderde pijntolerantie. Het belang van een goede nachtrust is daarom voor mensen met Artrose nog belangrijker. Maar welk matras is nou het beste voor mensen met artrose?

Een goed matras voor mensen met artrose

Mensen met artrose maar ook met fibromyalgie hebben vaak pijn als ze in bed liggen en slapen niet goed. Een drukverlagend matras kan dan absoluut uitkomst bieden. Artrose kan overal in het lichaam voorkomen. Druk op de pijnlijke plaatsen is vaak vervelend en belemmerd de nachtrust. Daarom is het belangrijk een drukverlagend matras te kiezen is. Een stevig matras is voor mensen met artrose en reuma veel minder ideaal. U kunt het een beetje vergelijken met een blauwe plek. Als u op een blauwe plek drukt zal dit pijnlijk zijn. Als u de blauwe plek aanraakt zonder er op te drukken doet dit echter geen pijn. Bij een matras werkt dit eigenlijk het zelfde. Hoe minder druk het matras zal geven hoe minder pijnlijk de plekken met artrose of reuma zullen zijn.

Drukverlagende matrassen

Er zijn diverse drukverlagende matrassen die geschikt kunnen zijn voor mensen met artrose. Er zijn wel een aantal zaken die het ene drukverlagende matras beter maken dan het andere. Het is namelijk belangrijk dat er nog gemakkelijk op bewogen en omgedraaid kan worden. Wij hebben veel ervaring als het gaat om mensen met lichamelijke klachten in het algemeen en al helemaal met reuma en artrose. Het beste werkt een traagschuim matras. Een traagschuim matras is opgebouwd uit koudschuim (veerkrachtig schuim) met daarop een laag traagschuim (warmtegevoelig schuim). De onderkant van het matras biedt opwaartse druk (ondersteuning) en de boven kant van het matras heeft een laag traagschuim die voor drukverlaging zorgt. Als het sowieso al wat lastiger is om te bewegen en om te draaien in bed dan is de juiste densiteit (celdichtheid) van het traagschuim van groot belang. Bij een hoge cel-dichtheid, bijvoorbeeld 70 kg/m3 of hoger, lig je veel meer vast en is het absoluut lastiger om te draaien op bed. Het beste werkt een 50 kg/m3 densiteit. Een 50 kg/m3 densiteit traagschuim heeft een open structuur en reageert snel waardoor je hier gemakkelijk op kunt omdraaien. Nog wel van belang voor mensen met artrose en reuma is dat de bovenzijde van het matras zo zacht mogelijk moet zijn.

De juiste hardheid/zachtheid

Bij artrose en reuma is de juiste stevigheid van het matras van groot belang. Of het matras goed werkt en pijn reduceert is sterk afhankelijk van de juiste hardheid/zachtheid. Een (te) zacht matras biedt onvoldoende steun waardoor je ergonomisch niet goed komt te liggen. Het gevolg van een verkeerde houding is rugpijn. Een (te) hard matras biedt geen drukverdeling en zal dus nauwelijks pijn doen verlichten. De juiste stevigheid is alleen te bereiken met matrassen die in verschillende hardheden te krijgen zijn. Daarom werken wij ook met 4 verschillende hardheden per matras. Pas dan kan je finetunen en de juiste stevigheid vinden. Ook is het voor mensen met artrose of reuma van groot belang dat het nieuwe matras op proef kan. Even 10 of 15 minuten proefliggen in een beddenwinkel heeft niet veel zin want pas na een flink aantal nachten slapen kun je merken of je beter slaapt en minder pijn hebt gedurende de nacht.

Het beste matras bij artrose

Het beste matras bij artrose is zonder twijfel het Premium Support matras. Het Premium Support matras heeft eigenlijk alles in huis om lekker, zonder pijn, te kunnen slapen. Het matras heeft een echt goed koudschuim (HR65) en 9 cm traagschuim (50 kg/m3) met een blokjesprofiel. Het blokjesprofiel zorgt voor minder spanning op het schuim (grotere puntelasticiteit) en maakt de bovenzijde nog zachter. De opbouw van het matras is op deze manier perfect. De bovenste laag is de soepele Tencel tijk die zijde zacht aanvoelt. Daaronder is dan eerst 1 cm blokjes profiel, daarna 9 cm volledig traagschuim met daaronder de koudschuimlaag HR 65. Het matras is in totaal 25 cm dik, is in vier hardheden te krijgen, 45 nachten proefslapen en wij bieden 10 jaar volledige garantie op het matras.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin

Vaak gecombineerd met: