De verschillende boxspring merken
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras

De verschillende boxspring merken

De verschillende boxspring merken

De meeste matras fabrikanten maken ook boxspring bedden. Een merk zegt natuurlijk niet zoveel maar de verschillende boxspring merken hebben wel hun specifieke voordelen. Ook zegt een merk wel iets over de kwaliteit van de boxspring. Hieronder vind u een aantal van de Nederlandse boxspring merken.

Boxspring merken in Nederland verkocht:

 • Auping boxsprings
 • Norma boxsprings
 • Pullman boxsprings
 • Swiss Sense boxsprings
 • Tempur boxsprings
 • Velda boxspring
 • Eastborn boxsprings
 • Hastens boxsprings
 • Ikea (Sultan boxsprings)
 • Jensen boxsprings
 • Karlsson boxsprings
 • Boxspring merk/ Auping boxspring

  Auping bestaat al sinds 1888 en is nog steeds een Nederlands familiebedrijf. Auping als bedrijf is dus al behoorlijk lang actief op het gebied van slaapproducten. Auping ontwikkelt vooral bedden voor maximale ventilatie waaronder boxspring bedden. Auping fabriceert zijn bedden en boxsprings zelf in hun eigen fabriek in Deventer. Auping heeft verschillende boxspring modellen en lijnen. De verschillende boxsprings van Auping hebben allen hun eigen look en feel.

  Sinds 1998 verkoopt Auping boxspring bedden. Auping heeft inmiddels 9 boxspring lijnen in de verkoop. De verschillende tussen de Auping boxspring bedden zit hem vooral in het design, de gebruikte materialen van de boxspringbodems en de kwaliteit van de matrassen.

  Hieronder de Auping boxsping modellen:

 • Auping Dublin en Dublin Maximimus boxspring
 • Auping Dublin Denim boxspring
 • Auping AVS Monaco boxspring
 • Auping Superbox boxspring
 • Auping Kiruna boxspring
 • Auping Tozza boxspring
 • Auping Lucce boxspring
 • Auping Boxton boxspring
 • Elke boxspring heeft zijn eigen kenmerken en specificaties en in elk model kun je kiezen uit verschillende matrassen (zie hieronder meer), vlakke of elektrische uitvoering, soort bekleding, formaat van de boxspring en ook kun je kiezen uit verschillende kleuren bekleding van de boxspring.

  Auping Matrassen voor boxsprings

  Auping maakt al meer dan 100 jaar matrassen. De keuze voor het juiste matras hangt nou samen met de keuze van de boxspring. QAls dit goed op elkaar is afgestemt onstaat een boxspring combinatie. Het instapmodel van Auping is de Auping Dublin. Bij dit model kunt u allen kiezen uit de Dublin matrassen welke verkrijgbaar zijn in een soepele en een stevige uitvoering.
  Bij alle andere Auping boxspring modellen kunt u kiezen uit de volgende boxspring matrassen:

 • Inizio matras: leverbaar in soepel of stevig. Dit matras is 18 cm dik met HR-schuim comfortlaag
 • Adagio matras: leverbaar in soepel, medium of stevig. Dit matras is 20 cm dik met HR-ingesneden schuim comfortlaag
 • Cresto matras: leverbaar in soepel, medium, stevig of extra stevig. Dit matras is 20 cm dik afgewerkt met Latex
 • Maestro matras: leverbaar in soepel, medium, stevig en extra stevig. Dit matras is 22 cm dik en afgewerkt met  Talalay latex
 • Vivo matras: leverbaar in soepel, medium, stevig en extra stevig. Dit matras is 24 cm hoog en afgewerkt met Talalay latex
 • De Auping Cresto en Maestro matrassen kunnen ook met elastisch Visco schuim worden afgewerkt. Dit type schuim voegt zich naar de contouren van het lichaam. Ook op een boxspring is een matras met visco elastish schuim (traagschuim) een heerlijke combinatie.

  Wat zijn de prijzen van Auping Boxsprings?

  Een boxsprings van Auping is al te koop voor 1.995 euro. Dit is dan de Auping boxspring Dublin. De duurste boxspring van Auping is het model Kiruna welke 4.995 euro kost. Dit zijn de vlakke boxspring uitvoeringen. Voor de elektrisch vertelbare boxsprings van Auping betaalt u uiteraard meer.

  Een Auping boxspring kopen

  Auping heeft eigen winkels waar alleen Auping te koop is. Dit zijn de zogenaamde Auping plaza winkels. Bij de Auping plaza winkels worden alleen Auping boxsprings en matrassen verkocht. Auping boxsprings zijn ook verkrijgbaar bij andere boxspring en bedden winkels. Als u bij Google Auping boxspring met uw plaats naam in typt komen er verschillende mogelijkheden naar boven en kunt u precies zien waar de boxsprings van Auping te koop zijn.

  Boxspring merk / Eastborn boxspring

  Eastborn is een Nederlandse bedden fabrikant die gevestigd is in Vroomshoop. In 2007 is de Eastborn matrassen fabriek overgenomen door de Hilding Anders groep. Eastborn Slaapsystemen B.V. is een producent slaapsystemen, zoals boxsprings, matrassen, bedden, lattenbodems, nachtkastjes en andere slaapkamer accessoires. In de moderne fabriek in Vroomshoop produceert Eastborn haar matrassen en boxspring bedden zelf. Eastborn is opgericht in 1959 en bestond in 2009 50 jaar.

  Eastborn boxspring bedden

  Eastborn heeft vijf verschillende collecties waaronder verschillende boxspring modellen, matrassen, topmatrassen en accessoires vallen. Voor elke slaper heeft Eastborn een slaapsysteem en Eastborn biedt elke type slaper de mogelijkheid om een geschikte boxspring te vinden. Eastborns boxsprings variëren in design, opbouw en op basis van vering. De Eastborn collectie bestaat uit de volgende vijf productlijnen:

 • Eastborn Boxspring Prime collectie
 • Eastborn Boxspring Master collectie
 • Eastborn Boxspring Sand collectie
 • Eastborn Boxspring Evening collectie
 • Eastborn Boxspring prijzen

  De prijzen van Eastborn boxspring bedden lopen erg uiteen doordat de collectie van Eastborn behoorlijk breed is. De goedkoopste Eastborn boxspring combinatie (dit is dus inclusief matras) kost rond de €2.500,-. Eastborn levert naast boxsprings ook topmatrassen en matrassen.

  Waar zijn Eastborn boxspring te koop?

  Eastborn biedt de mogelijkheid om proef te slapen in hotel de Schout (Denekamp) en in resort hof van Salland (Hellendoorn). De Master boxspring collectie van Eastborn vindt u in 3 kamers van hotel de Schout. Op Eastborns website kunt u dealers in Nederland vinden.

  Boxspring merk/Hastens Boxspring

  Hästens bestaat al sinds 1852.  In het begin maakte Hastens alleen maar zadels. Een van de belangrijkste vulmaterialen was paardenhaar, en dat was ook toen al erkend als een van de beste vulmaterialen voor matrassen. Hästens maakten in het begin alleen matrassen, maar de vraag naar boxspring groeide en het fabriceren van boxspring bedden werd voor Hästens het belangrijkste. Kenmerkend aan de Hastens boxsprings zijn de natuurlijke materialen en dat alle boxsprings handgemaakt worden. Daarnaast zijn Hastens boxspring vooral bekend door het blauwe design wat Hastens op al haar boxspring doet. Al de boxspring bedden van Hastens hebben het milieukeurmerk de Zwaan, Öko-Tex en de kwaliteitstesten van Möbelfakta. De boxsprings van Hastens zijn dan ook kwalitatief goed.

  Hastens boxspring bedden

  De boxspring bedden van Hastens zijn gemaakt van natuurlijk materialen. De drie Hastens boxsprings kunnen in diverse kleuren, verschillende hardheden en hoogte besteld worden. De boxspring bedden van Hastens kunnen uitgebreid worden met hoofdeinde en er kunnen verschillende soorten poten onder de boxspring worden gemonteerd.

  Hieronder vindt u meer informatie over de 3 type boxspring bedden die Hastens levert:

 • Hastens boxspring Supreme II: de Hastens boxspring Supreme ll heeft een gepatenteerd verensysteem en is 3 hardheden verkrijgbaar. De Supreme boxspring heeft wol, katoen en paardenhaar. De Supreme ll boxspring heeft diverse poten mogelijkheden. Verder is de Hastens Supreme ll boxspring verkrijgbaar in 21 verschillende stof kleuren.

 • Hastens boxspring Excell ll: de Hastens boxspring Excell ll heeft ook een gepatenteerde veersysteem en is verkrijgbaar in soepel, medium, stevig en extra stevig. De Hastens boxspring Excell ll is te krijgen in 21 verschillende kleuren en er kunnen verschillende poten aan deze boxspring worden gemonteerd.
 • Hastens Boxspring Marquis: dit is de meest natuurlijke versie van alle Hastens boxsprings. Hastens boxspring Marquis is verkrijgbaar in 4 verschillende hardheden. De Hastens boxspring Marquis is de hoogste box van alle Hastens boxsprings, hoewel de totale boxspring combinatie niet hoger is dan bij de Hastens boxspring Supreme ll en Hastens boxspring Excell ll. Ook de Hastens boxspring Marquis is te krijgen in 21 kleuren met verschillende poten.
 • Hastens boxspring prijzen

  De maat en de hardheid van de boxspring beïnvloed bij Hastens de prijs. Er is al een Hastens boxspring verkrijgbaar voor € 1600,- (een persoon boxspring bed). Hastens ook een rond bed ontworpen welke onder de boxspring Supreme ll valt. Deze ronde boxspring van Hastens in de duurste box welke €23.000,- kost.

  Waar kunt u Hastens Boxspring bedden kopen?

  In Nederland heeft Hastens een groot aantal winkels geselecteerd die de Hastens boxspring bedden verkopen. Hastens heeft zelf in Nederland 13 officiële Hastens winkels die alle boxsprings van Hastens verkopen. Voor Hastens dealers kunt u op de Hastens web site de officiële dealer lijst vinden. 

  Boxspring merk/IKEA boxsprings

  Ikea is natuurlijk bij iedereen bekend en waarschijnlijk heeft zo goed als iedereen wel iets van Ikea in huis. Waarschijnlijk is IKEA is één van de bekendste interieur/meubel zaken in de wereld. Ikea heeft een uitgebreid slaapkamer programma en diverse boxspring bedden. Het bedrijf is Zweeds en is opgericht in 1943 door dhr.Ingvar Kamprad. IKEA biedt diverse betaalbare boxspring bedden, matrassen en beddenonderstellen.

  IKEA Sultan boxspring bedden. De bekendste lijn van IKEA is de Sultan boxspring lijn. Sultan boxsprings en matrassen zijn afgelopen jaar beoordeeld door de consumentenbond als de beste matrassen in Nederland. Hieronder vindt u een opsomming van de IKEA boxsprings

  Overzicht van IKEA Boxspring bedden:

  -IKEA boxspring Sultan Alsvag -IKEA boxspring Sultan Atloy -IKEA boxspring Sultan Aksdal -IKEA boxspring Sultan Atna -IKEA boxspring Sultan Aukra

  Naast boxspring bedden en matrasen biedt IKEA ook een breed assortiment kussens, dekbedden en ledikanten.

  Een IKEA boxspring kopen

  U kunt een IKEA boxspring  in een van 14 vestigingen bekijken en bestellen.

 • IKEA Delft
 • IKEA Amersfoort
 • IKEA Amsterdam
 • IKEA Haarlem
 • IKEA Heerlen
 • IKEA Hengelo
 • IKEA Utrecht
 • IKEA Barendrecht
 • IKEA Breda
 • >
 • IKEA Duiven
 • IKEA Eindhoven
 • IKEA Groningen
 • In elk van de 14 locaties kunt u het boxspring bedden programma zien en bestellen. Let wel op daar u bij Ikea zelf voor transport moet zorgen of het geheel laten bezorgen. Ook montage is niet in de prijs in begrepen en dient u los te betalen of zelf te doen.

  Matrassen advies van IKEA

  De website van Ikea biedt u de mogelijkheid door het beantwoorden van een aantal eenvoudige vragen een matrasadvies te geven.

  IKEA boxspring prijzen

  De prijzen van Ikea zijn laag maar veel producten komen dan ook uit Azië en moeten zelf gemonteerd worden. Het goedkoopste matras van IKEA kost rond de €60,-. En loopt op tot rond de €700,-. De kosten voor een boxspring bed variëren van €100,- tot €600,- (voor een één persoon boxspring).

  Vergelijken van IKEA boxsprings

  Als u boxspring bedden met elkaar gaat vergelijken zult u zien dat de boxspring bedden van Ikea relatief goedkoop zijn. Kwalitatief zijn de boxsprings van Ikea redelijk tot goed. Het vergelijken van boxspring bedden is vanwege de kwaliteits verschillen erg lastig om te doen. Een complete IKEA boxspring Sultan Atloy kost bijvoorbeeld €1200,-.

  P.S. ik kwam, bij mijn zoektocht naar Ikea boxsprings en voorwaarden, meerdere keren tegen dat Ikea wordt beticht van kinderarbeid en vond het wel het vermelden waard daar ik hier zelf totaal niet van op de hoogte was.

  Boxspring Merk/Jensen Boxspring

  Jensen is begonnen 14 februari 1947 in Noorwegen. De eerste matrassen waren gevuld met een mengeling van paardenhaar en katoen. Sindsdien is er uiteraard veel veranderd, maar één aspect is hetzelfde gebleven, namelijk onze filosofie dat u het verschil van een echte Jensen matras moet kunnen zien en voelen. Tegenwoordig is Jensen een van de grootste matrassen- en boxspring fabrikanten in Scandinavië. Op jaar basis maakt Jensen 150.000 matrassen in Svelvik, aan het Oslofjord.

  Jensen boxspring combinaties

  Jensen maakt diverse eigen boxspring modellen. Jensen heeft een eigen zonesysteem ontwikkelt om het lichaam nog beter te ondersteunen doordat de schouders en de heupen nog dieper in het matras kunnen zakken. Jensen heeft diverse boxspring modellen welke allemaal bekleed kunnen worden.

  Kenmerken Jensen boxspring bedden

  De frames van de boxsprings zijn gemaakt van grenenhout. Dit is een massieve en stevige houtsoort waar Jensen 15 jaar garantie op geeft.
  De tijken van de matrassen maar ook veel stof bekledingen van de boxsprings zijn wasbaar op 60 graden wasbaar.
  Speciaal Jensen Textiel: De Jensen Supreme matras is bekleed met een speciaal soort wol dat speciaal voor Jensen is ontworpen.

  sen/Topmatrassen: alle oplegmatrassen van Jensen worden bekleed met een stretch stof. Door deze stretch stof worden de oplegmatrassen van Jensen extra soepel. Dit helpt

  Superieure matras kern: de Jensen matrassen bestaan uit milieu vriendelijke latex. Deze latex soort is elastisch en veerkrachtig is.

  De boxspring bedden van Jensen

  Jensen levert zowel verstelbare boxspring bedden als vlakke box bedden. Jensen biedt 5 verschillende matrassen aan die zich in de afgelopen jaren sterk hebben ontwikkeld. De boxspring bedden kunnen in verschillende kleuren en stoffen geleverd worden.

  Jensen Boxspring bedden:

 • Jensen boxspring Diplomat
 • Jensen boxspring Ambassador
 • Jensen boxspring Eden
 • Jensen boxspring Supreme
 • Jensen boxspring Aqtive ll en Aqtive lll
 • Jensen boxspring Supreme Dynamique

  Jensen Boxspring prijzen

  De boxsrings van Jensen vallen in de hoogste prijsklasse. Als voorbeeld kost een Jensen Supreme boxspring Nordic €4.600,- voor een twee persoon bed. De duurste boxspring van het Jensen is de Jensen Supreme boxspring Dynamique Deluxe  welke rond de €17.000,- kost.

  Een Jensen Boxspring kopen

  Waar kunt u een Jensen boxspring kopen? Jensen werkt met het shop in shops concept in Nederland en heeft 1 eigen winkel (experience store, Amsterdam). Verder zijn er 10 dealers in Nederland welke Jensen boxspring bedden verkopen. De website van Jensen geeft informatie waar u de Jensen boxspring bedden kunt vinden.

  Boxspring merk/Karlsson boxsprings

  Karlsson komt uit Zweden en maakt matrassen en boxspring bedden. De boxsprings van Karlsson zijn betaalbaar en kwalitatief goed. De boxsprings van Karlsson zijn bij een groot aantal bedden speciaal zaken in Nederland te koop. Karlsson heeft naast het uitgebreide boxspring programma ook een breed assortiment kussens en dekbedden.

  Verschillende Karlsson Boxsprings

  Karlsson biedt 6 verschillende Boxspring bedden welke allemaal in een vlakke en elektrisch verstelbaar kunnen. Daarnaast heeft Karlsson verschillende type matrassen wat de stevigheid van de boxspring bepaalt. Daarnaast kan er gekozen worden voor verschillende soort matrassen die de hardheid van de boxspring bepalen.

  Hieronder vindt u de verschillende boxsping type van Karlsson::

 • Karlsson Boxspring Silkeborg Modern
 • Karlsson Boxspring Sundsvall
 • Karlsson Boxspring Odense
 • Karlsson Boxspring Arendal
 • Karlsson Boxspring Silkeborg Trend
 • Karlsson Boxspring Silkeborg Romantisk
 • De hierboven genoemde boxspring bedden van Karlsson zijn allen verkrijgbaar in verschillende maten, stoffen en kleuren. Verder heeft Karlsson een groot assortiment meubels om eventueel de gehele slaapkamer een nieuwe inrichting te geven. Karlsson zelf heeft meerdere boxspring combinaties samen gesteld, maar u kunt ook uw eigen boxspring combinatie maken.

  Karlsson Boxspring prijzen

  De prijzen van de Karlsson boxsping bedden zijn relatief scherp. In elk geval zijn de boxsprings van Karlsson een stuk goedkoper dan de gemiddelde prijzen van collega’s U kunt al een Karlsson boxspring krijgen voor € 900, -. De boxspring combinatie Arendal kost bijvoorbeeld € 899, -. De duurste boxspring van Karlsson kost €3200,- en heet de Odense boxspring. De prijzen van Karlsson boxsping bedden kunt terug vinden op de website van Karlsson. 

  Karlsson boxspring kopen?

  Beterbed verkoopt alle modelen van Karlsson. De website van Karlsson biedt een overzicht van alle 80 beterbed filialen maar u kunt ook een Karlsson boxspring online bestellen. Online kunt u ook boxspring bedden van Karlsson bij Wehkamp bestellen.

  Boxspring Merk/Norma Boxspring

  Norma bestaat sinds 1884 en is de oudste beddenfabriek van Nederland. Van 1884 tot 1993 is de directie van Norma gevoerd door de nazaten van A. van Aarsen die het bedrijf destijds oprichtte. Daarna heeft Norma gedurende vele jaren deel uitgemaakt van verschillende grote internationaal opererende concerns. Sinds enige tijd is het bedrijf weer een Nederlands familiebedrijf. Norma werkt veel met de zelf ontworpen Combispring. De Norma combispring is het meeste verkochte type matras van Norma en ook onderdeel van de boxsprings van Norma.

  Boxsprings van Norma

  Norma heeft drie verschillende boxsprings en vier boxspring combinaties. U kunt bij Norma ook alleen de boxspring kopen en de matrassen afzonderlijk bestellen. Het verschil tussen een boxspring en een boxspring combinatie is dat er bij een boxspring combinatie ook een matras en oplegmatras is inbegrepen. De Norma boxspring combinaties verschillen van elkaar op basis van hardheid, stoffen, design en de lengte, breedte en hoogte van de boxspring.

  Norma Boxspring:

 • De Norma Classic boxspring: de Norma Classic boxspring is een simpele boxspring. De kern van deze boxspring zijn bonellveren . De Norma Classic boxspring is gemaakt met polyether schuim.
 • De Norma Linea Ferrara boxspring: de boxspring Norma Linea Ferrara is een luxe boxspring. Deze Norma boxspring bestaat uit bonellveren of pocketveren. De Norma Linea Ferrara boxspring kan op elke maat gemaakt worden door een eigen design en stof te kiezen.
 • De Norma New Wave boxspring: de Norma New Wave boxspring heeft comfortzones en pocketvering. De Norma New Wave boxspring is traploos verstelbaar dmv afstandsbediening en heeft geruisloze motoren.  Deze Norma boxspring kan op elke maat worden gemaakt.
 • De boxspring combinaties die Norma aanbiedt:

  Norma Timeless boxspring: dit is de best verkochte boxspring combinatie in Nederland. Deze Norma boxspring is ontworpen voor het 120 jarig jubileum van Norma. De Timeless boxspring combinatie is een boxspring, een matras en een oplegmatras. Deze boxspring combinatie kan in 8 verschillende kleuren geleverd worden. Ook kan je ervoor kiezen om deze boxspring in een vlakke of elektrische verstelbare uitvoering te kopen. Het Norma matras van deze boxspring combinatie is te krijgen in een soepele of stevige uitvoering.

  Norma Timeless Novalife boxspring: dit is de nieuwste boxspring van Norma. Voor deze boxspring combinatie gebruikt Norma een nieuw stof welke fluweelzacht en heel sterk is. De Norma Timeless  Novalife boxspring combinatie is te krijgen in een soepele of stevige uitvoering.

  Norma Nordic boxspring: de Norma Nordic boxspring combinatie heeft een bonellvering of pocketvering. Deze  boxspring wordt in combintie geleverd met een pocketveringmatras en een extra comfortabele oplegmatras. Deze boxspring is soepel en heeft een goede lucht en vochtregulatie. De Norma Nordic boxspring is te krijgen in een soepele of stevige uitvoering.

  Norma Nordic Smakfull boxspring: De Norma Nordic Smakfull boxspring biedt het Scandinavische slaapgevoel. De Noric Smakfull boxspring is goedkoper dan de Norma Nordic boxspring. De Nordic Smakfull boxspring combinatie is opgebouwd met bonellveren, een pocketveringmatras en een luxe latex oplegger en een hoofdbord met sierpoten.

  Alle norma boxsprings op een rijtje:

 • Norma Timeless Elektrische boxspring
 • Norma Timeless Entrada boxspring
 • Norma Timeless Vlak boxspring
 • Norma Timeless Flow boxspring
 • Norma Timeless Sorrento boxspring
 • Norma Timeless Style boxspring
 • Norma Timeless Select boxspring
 • Norma Timeless Volant boxspring
 • Norma Single for 1 Extend boxspring
 • Norma Single for 1 Topic boxspring
 • Norma Single for 1 Sorrento boxspring
 • Norma Nordic Explore deco boxspring
 • Norma Nordic Explore functional boxspring
 • Norma Boxspring prijzen

  De prijzen van de Norma boxsprings variëren enorm daar er zo veel verschillende mogelijkheden zijn bij Norma. De Norma Timeless boxspring combinatie kost bijvoorbeeld €1795,- maar de prijzen zijn ook afhankelijk van uw wensen zoals verstelbaarheid, stof keuze en maat.  

  Waar zijn Norma Boxsprings te koop?

  Waar zijn de boxspring bedden van Norma te koop? Daar het assortiment van Norma zo groot is hebben de meeste dealers niet alles staan. Op de website van Norma vindtt u een dealer overzicht.

  Boxspring merk/Pullman Boxspring

  Het merk Pullman is onderdeel van de Hilding Anders groep en is gevestigd in Vroomshoop. In Vroomshoop wordt alles ontworpen, geproduceerd en getransporteerd naar de erkende Pullman dealers in Nederland en België. Het in Zwijndrecht gevestigde bedrijf bestaat al meer dan honderd jaar. Hilding Anders Nederland vertegenwoordigt naast het merk Pullman, ook de merken Eastborn en Jensen. Pullman maakte in eerste instantie alleen matrassen maar is later ook boxspring bedden gaan maken. Pullman heeft meerdere boxsprings in haar assortiment die te combineren zijn met de verschillende matrassen.

  Boxsprings van Pullman

  Pullman maakt al jaren kwalitatief goede matrassen en boxspring bedden. Het assortiment van Pullman is groot en onderscheid zich op design. Hieronder vind u een overzicht van de boxspring modellen van Pullman:

  Pullman Goldline collectie boxsprings:

 • Pullman boxspring Goldline Brantford
 • Pullman boxspring Goldline Burlington
 • Pullman boxspring Goldline Montreal
 • Pullman boxspring Goldline Milton
 • Pullman boxspring Silverline collective:
  -Pullman boxspring Silverline Belleville
  -Pullman boxspring Silverline Vancouver
  -Pullman boxspring Silverline Toronto
  -Pullman boxspring Silverline Clarington

  De Pullmann boxsprings kenmerken zich in kwaliteit en het design. Op de Pullman boxsprings kunt u verschillende matrassen gebruiken. Door de ervaring die Pullman heeft zijn er twee combinatie boxspringdie volledig compleet zijn:

 • Pullman boxspring All Inclusive Plus
 • Pullman boxspring All Inclusive DeLuxe

  Pullman matrassen

  Pullman produceert meerdere matrassen en heeft twee matras lijnen:

 • De Pullman Goldline matrassen
 • De Pullman Silverline matrassen
  Dit zijn pocketveer matrassen welke Pullman gepatenteerd heeft. Deze pocketvering structuur ondersteunt het lichaam op alle plekken en is geschikt kleine en grote mensen.

  Pullman Boxspring prijzen

  De prijzen van de Pullman boxspring bedden zijn gemiddeld tot hoog. De Pullman boxspring prijzen liggen variëren van €2000,- tot €5000,-.

  Waar zijn Pullman Boxspring bedden te koop?

  Pullman Boxsprings worden aangeboden en verkocht door Pullman dealers. Het is niet mogelijk om een Pullman boxspring online te bestellen. Op de website van Pullman kunt u de dealer lijst vinden.

  Boxspring merk/Swiss Sense Boxspring

  De oprichters van Swiss Sense zijn vanaf hun start direct begonnen met het importeren van complete boxspring bedden. Swiss Sense is van oorsprong Nederlandse onderneming welke gevestigd is in Uden. Begin 2000 besloot Swiss Sense om het product assortiment van bedden en matrassen verder uit te breiden. Er werd besloten om te gaan starten met het creëren van boxsprings voor de Nederlandse consument.

  De boxspring bedden van Swiss Sense:

  Swiss Sense verkoopt boxsprings  en geen andere type bedden. Swiss Sense heeft 5 verschillende boxspring modellen:

 • Swiss Sense Sense boxspring collectie
 • Swiss Sense Lifestyle boxspring collectie
 • Swiss Sense Preventum boxspring collectie
 • Swiss Sense Royal boxspring collectie
 • Swiss Sense Design 447 boxspring collectie
 • Elk boxspring model van Swiss Sensekan in een aantal varianten geleverd worden. De Swiss Sense “Sense boxspring collectie” maar ook de  Swiss Sense boxspring “Lifestyle boxspring collectie”zijn gemiddeld in prijs. De “Preventum” boxspring , de “Royal boxspring collectie” en de “Design boxspring collectie ”zijn dure modellen.

  Swiss Sense matrassen

  Hoe goed het matras bij u past bepaald voor het grootste deel hoe goed of slecht u slaapt. De kwaliteit van de boxspring bepaald maar zo’n 20% van het lig-comfort. Het is dus van belang het juiste matras bij uw boxspring te kiezen.

  Verschillende Swiss Sense matrassen:

 • Sense matras
 • Life matras
 • Preventum matras
 • Royal matras
 • Design matras
 • Swiss Sense boxspring prijzen

  De prijzen van de Swiss Sense boxspring bedden beginnen bij €1810,- en de duurste boxspring van Swiss Sense kost €9820,-.

  Waar kunt u een Swiss Sense boxspring kopen?

  Swiss Sense werkt met eigen winkels en de boxsprings zijn alleen daar te bestellen. Online is een Swiss Sense boxspring nog niet te bestellen. De website van Swiss Sense heeft een dealer lijst en op de site zijn alle boxspring modellen goed te bekijken.

  Boxspring merk/Tempur Boxspring

  Tempur is de ontwikkelaar van traagschuim en drukverlagende matrassen. Tegenwoordig heet de onderneming Tempur World Inc.en is het hoofdkantoor gevestigd in de Amerika. Tempur  maakt sinds enkele jaren ook boxspring bedden wat vrij logisch is daar Tempur uit Zweden komt. Skandinavisch slapen is immers met een boxspring

  Boxspring van Tempur

  Tempur heeft vier verschillende boxspring modellen. De Tempur boxspring modellen verschillen op het gebied van verstelbaarheid, ondersteuning en design. De boxspring bodems kunnen gecombineerd te worden met een Tempur matras. Het matras creëert het leeuwendeel van het comfort.

  Hieronder de verschillende type Tempur matrassen:

 • Tempur matras Original
 • Tempur matras De Luxe
 • Tempur matras Royal
 • Tempur matras Promessa
 • Tempur matras Cloud
 • Tempur matras Prestige
 • Tempur matras Classic
 • Tempur matras Supreme
 • Tempur matras Relaxation
 • Bij Tempur kunt u zelf kiezen hoe u uw boxspring aankleedt. De moddelen van Tempur, de Tempur Flex en Tempur Flex cloud, kunnen versteld worden.

  Matrassen van Tempur

  De Tempur matrassen worden gemaakt met traagschuim. Doordat Tempur werkt met visco elastisch schuim (tragschuim) zijn de matrassen drukverlagend en geeft dit een zwevend effect. Het comfort van een goed traagschuim matras is niet of nauwelijks te evenaren door andere materialen.

  De Tempur matras model Cloud: de Tempur cloud matrassen kunnen in drie verschillende diktes (19, 22 en 25 cm). Houd rekening met de stelling hoe dikker het matras hoe meer comfort. De Tempur Cloud heeft als enige Tempur matras een 50 Kg densiteit schuimlaag wat het comfort aanzienlijk verhoogt.

  De Tempur matras Original: het Tempur Original matras kan in twee verschillende diktes (19 en 22 cm)geleverd worden. Het Tempur Original matras is een soepel en degelijk matras. De dikkere versie heet een extra comfort laag.

  De Tempur Deluxe matras: het Tempur Deluxe matras is een 22 cm dik matras dat een extra vocht absorberende laag bevat. Dit Tempur matras is geschikt voor mensen die transpireren.

  De Tempur Royal Matras: het Tempur Royal matras is een 25 cm dik matras iets koeler zou zijn. Er is een extra laag op het matras geplaatst dat voor meer luchtventilatie zorgt.

  De Tempur Promessa matras: het Tempur Promessa matras is een 25 cm dik matras met een extra golvende comfortlaag. Deze extra laag zorgt ervoor dat men minder gaat draaien in bed.

  Het Tempur Sensation matras: het Tempur Sensation matras is te krijgen in drie verschillende diktes (19,21 en 25 cm dik). De Tempur Sensation is het dikste matras en heeft 2 comfortlagen.

  Tempur boxspring prijzen

  De goedkoopste Tempur boxspring kost ongeveer €2000,- . Alleen een matras kost bij Tempur minimaal €1000,-. Het goedkoopste matras van Tempur is de Sensation 19 cm en deze kost €990,-

  Waar zijn Tempur Boxsprings te koop?

  Tempur is de grootste matrassen leverancier wereldwijd en is in 76 landen in de wereld. De meeste beddenspeciaal zaken verkopen Tempur matrassen en boxsprings. Niet alle winkels hebben het zelfde assortiment. Tempur biedt u de mogelijkheid om contact op te nemen via de website van Tempur alwaar je te horen krijgt welke modellen welke dealer heeft staan.

  Boxspring merk/Velda boxsprings

  Velda is een van de eerste bedden fabrikanten de het kwaliteit keurmerk ISO 9001 en USAK heeft. Velda kiest in alle opzichten voor kwaliteit. Velda heeft veel verschillende boxsprings, matrassen en lattenbodems.

  Velda boxsprings

  Velda 2 verschillende boxspring collecties in het assortiment. De Velda boxsprings verschillen in het design van de boxspring en de diktes. Hieronder vind u een overzicht van de Velda boxspring collecties:

  Boxspring collectie Velda (1)

 • Velda boxsprings Classic
 • Velda boxsprings Artemis
 • Velda boxsprings Ares
 • Velda boxsprings Athena
 • Boxspring collectie Velda (2)

 • Velda boxsprings Carlton
 • Velda boxsprings Strada
 • Velda boxsprings Swing
 • Velda boxsprings Carat
 • De boxsprings van Velda hebben een uniek design van hun boxspring ontwikkeld. Velda Boxsprings kunnen zowel in een vaste als een elektrische uitvoering geleverd worden. Velda leverd ook lattenbodems en matrassen. De Velda matrassen kunnen worden gecombineerd met alle boxsprings die Velda verkoopt.

  Matrassen van Velda

  Velda maakt 5 verschillende matrassen welke alle gecombineerd kunnen worden met het brede assortiment boxsprings. De Velda matrassen kunnen in diverse diktes en maten besteld worden. De matrassen kunnen bestaan uit latex, veren, visco elastisch en HR-schuim geleverd worden. De anti-allergische matrassen zijn voorzien van Aegis. De Aegis bescherming werkt beschermd tegen microben en huisstofmijt. De Velda matrassen zijn verkrijgbaar in 2 verschillende hardheden: soft en normaal.

  Hieronder de drie type matrassen van Velda:

  Matrassen Velda:

 • Velda Latex matrassen
 • Velda Foam matrassen
 • Velda pocketveren matrassen
 • De prijzen van  Velda boxsprings

  De prijzen van de Velda matrassen variëren  tussen de €230,- tot €2400,-. De prijzen voor de Velda  boxsprings beginnen bij zo,n €1500,- en kunnen oplopen tot €4000,-.

  Waar kunt u een Velda boxspring kopen?

  Velda boxsprings en matrassen zijn in Nederland te koop bij dealers van Velda. De meeste dealers verkopen niet alle type boxsprings van Velda. Op de website van Velda  vindt u de dealer lijst.

  Proefslapen op een boxspring

  Het testen van boxsprings is lastig daar het comfort vrijwel volledig afhangt van het type matras dat erop gebruikt wordt. Proefliggen op een boxspring is daarom erg moeilijk en u kunt natuurlijk niet in 5 minuten in een winkel echt goed testen en bepalen dat u op de desbetreffende boxspring combinatie goed en comfortabel ligt. Het echt goed testen van een boxspring doe je natuurlijk door erop te slapen. Sommige boxspring merken bieden klanten de mogelijkheid om hun boxsprings in een hotel te testen of zelfs een proefperiode thuis te testen. Hieronder vind u de proefslaap mogelijkheden.

  Proefslapen op een boxspring in een hotel

  In de meeste hotels zult u als bed boxspring bedden aantreffen. In een hotel kan dus proefslapen hoewel het natuurlijk erg lastig is precies uw combinatie te vinden. Als u een boxspring in een hotel test is dat een fijne en leuke manier om een leuk weekendje te hebben. Hieronder vindt u een lijstje met boxsprings merken en in welk hotel deze te vinden zijn:

  Proefslapen op een Auping Boxspring

  Auping heeft diverse hotels waar men op een Auping kan proefslapen. Hieronder vindt u de hotels:

 • Proefslapen op een Auping Kiruna : Kasteel Engelenburg in Brummen
 • Proefslapen op een Auping Kiruna: Librije’s hotel in Zwolle
 • Proefslapen op een Auping Kiruna: Vliegtuigsuite in Teuge
 • Proefslapen op een Auping Kiruna: Kasteelhotel Engelenburg in Brummen
 • Proefslapen op een Eastborn boxspring

  Eastborn geeft haar boxsprings niet op proef. Eastborn biedt u wel de mogelijkheid om de Eastbon boxsprings te testen in een hotel. Op de Eastborn website vindt u een lijst van de hotels die boxspring van Eastborn hebben staan.

  Proefslapen op een Hastens boxspring

  Hastens geeft haar boxsprings niet op proef. Hastens biedt u wel de mogelijkheid om de Hastens boxsprings te testen in een hotel. Op de Hastens website vindt u een lijst van de hotels die boxspring van Hastens hebben staan.

  Een boxspring thuis op proef

  Sinds een aantal jaar kun je matrassen op poef krijgen. Dat wil zeggen mocht het matras niet bevallen dat u deze dan terug kunt geven aan uw leverancier. Ik ben hier een groot voorstander van en heb destijds (1996) de proeftijd op conventuele matrassen als eerste in Nederland geïntroduceerd. Het op proef geven van een boxspring is echter een andere zaak. Een boxspring is in feite een bedbodem en ledikant in één. Er kan dus ook niet zo veel fout gaan bij het kopen van een boxspring. Wel beïnvloed de boxspring het ligcomfort. Deze kan het liggen een stuk steviger of soepeler (zachter) maken. Er zijn winkeliers waar u boxspring bedden thuis kunt testen. Als u uw toekomstige boxspring wilt testen doe dit dan wel met het matras dat u erbij zou willen hebben. Let er wel goed op hoe de proeftijd in elkaar zit (wat voor voorwaarden er aan vast zitten. Het beste is een proeftijd met een niet goed geld terug garantie in plaats van een omruil mogelijkheid. Let er ook op wat uw leverancier met de retour gekomen matrassen en boxsprings doet.

  De juiste boxspring kopen

  Boxsprings zijn zo goed als overal te koop en het is heel eenvoudig zomaar ergens een boxspring te kopen.  Maar het gaat er om de voor u meest geschikte boxspring te kopen. Het kopen van de juiste boxspring kan lastig zijn. Een boxspring koopt u niet zo maar. Voor het kopen van een Boxspring zijn nogal wat zaken van belang welke u dient af te wegen en waar je een beslissing over zult moeten nemen. Test uw boxspring daarom altijd eerst uitvoerig uit alvorens ook daadwerkelijk te kopen. Pas op het laatst gaat u uw boxspring bestellen. Hieronder vindt u een aantal tips voor het kopen van de voor u juiste boxspring. Tips als budget, boxsprings test, boxsprings vergelijken etc.

  Tips voor het kopen van een boxspring:

  Bepaal uw budget: voordat u zich gaat oriënteren op een boxspring is het verstandig om eerst uw budget te bepalen. Het kopen van een boxspring is een grote uitgaven. Boxspring merken: kijk welk merk u aanspreekt. U kunt zo vrij eenvoudig de voor- en nadelen van de verschillende boxspring merken vergelijken. Vergelijk verschillende boxsprings: door boxsprings van verschillende winkels met elkaar te vergelijken krijgt u alvast een indicatie van de prijzen en krijgt u een beeld welke box u het meeste aanspreekt. Boxspring testen: het beste zou het zijn als u eerst echt op de betreffende boxspring gaat proefslapen alvorens over te gaan tot het kopen van een boxspring. Leverings voorwaarden: wat voor garanties biedt uw leverancier u? Op deze manier komt u achteraf niet voor verrassingen te staan.

  Boxspring aanbiedingen

  Er wordt de laatste jaren behoorlijk gestunt met boxspring bedden. De ene boxspring aanbieding is nog gekker dan de andere boxspring aanbieding. Outlet boxspring sale, 70% korting op een complete boxspring of twee voor de prijs van één, koop een boxspring en krijg de matrassen erbij cadeau, elders goedkoper dan gratis.???  Dit soort aanbiedingen zijn in mijn optiek allemaal indicaties dat er iets niet klopt. De écht super goedkope aanbiedingen zijn (bijna) altijd van slechte kwaliteit en onderschat de gevolgen daarvan niet: slecht slapen, rugpijn, schouderpijn, zweten, klam (vochtig), of zelfs het vrijkomen van giftige stoffen. Goedkoop is, vooral voor een matras en boxspring, meestal duurkoop. Ook leveranciers waar u dit niet van verwacht werken met dit soort stunt aanbiedingen en producten. Naast de prachtige boxspring aanbiedingen bieden veel van dit soort leveranciers de mooiste voorwaarden zoals:

 • 25 jaar garantie (maar niet op kuilvorming)
 • 5 jaar garantie ( …op productie fouten ), ??? u dient binnen 2 weken te reclameren
 • Elders goedkoper dan gratis??? 
 • Waar kun je de juiste boxspring kopen?

  Waar kun je nu het beste de juiste boxspring kopen. Boxsprings zijn eigenlijk zo goed als overal te koop maar waar koop je nu een goede boxspring? Online, offline of via een boxspring outlet. Bij een fysieke winkel kun je alles voelen en dat is toch wel zo wenselijk. Vooral hoe de boxspring combinatie (de box en het matras) ligt is belangrijk. Nadat je hebt besloten om een bepaalde boxspring te kopen dien je na te gaan waar je de boxspring kunt kopen. Een boxspring kun je zowel online als offline kopen. Het grote voordeel aan een fysieke winkel is dat je makkelijker kunt onderhandelen en dat je de boxspring makkelijker kunt testen. Hieronder een rijtje van plekken waar je een boxspring kunt kopen.

  Een boxspring in een beddenwinkel kopen

  De meeste boxspring leveranciers hebben op hun website een overzicht van hun dealers. Vaak kan je via een eenvoudige zoekfunctionaliteit een beddenzaak bij jou in de buurt vinden. In veel gevallen is de collectie van een boxspring fabrikant te groot voor een beddenzaak om alle bedden op te nemen in het assortiment. Veel fabrikanten geven dit dan ook aan op de website waar je beddenwinkels in de buurt kan vinden. Hieronder een overzicht van de beddenwinkel zoekfunctionaliteit van fabrikanten:

  Levertijd van een boxspring bedden

  De levertijd verschilt aanzienlijk per merk en leverancier. De gemiddelde levertijd voor een boxspring bed is 4 tot 8 weken.

  Levertijd van boxspring bedden perk merk;

  Hieronder vindt u de levertijd per boxspring merk maar toch zijn dit alleen indicaties. De levertijd is namelijk ook nog afhankelijk van de betreffende leverancier.

 • Levertijd Tempur boxspring bedden: De levertijd van Tempur boxspring is 6 – 8 weken gemiddeld.
 • Levertijd Velda boxspring bedden: De levertijd van Velda boxspring bedden is 4 – 6 weken gemiddeld.
 • Levertijd Karlsson boxspring bedden: De levertijd van Karlsson boxsprin bedden is 2 – 5 weken gemiddeld.
 • Levertijd Eastborn boxspring bedden: De levertijd van Eastborn boxspring bedden is 3 – 5 weken gemiddeld.
 • Levertijd Ikea boxspring bedden: IKEA boxspring bedden zijn direct af te halen op een Ikea depot of kun je laten bezorgen. Als de Ikea boxspring niet op voorraad is is de levertijd gemiddeld 4 tot  8 weken.
 • Levertijd Auping boxspring bedden: De levertijd van Auping boxspring bedden is tussen de 6 – 8 weken gemiddeld.
 • Levertijd Swiss Sense boxspring bedden: De levertijd van de boxsprings van Swiss Sense verschilt per collectie. Internationale boxspring collecties hebben een langere levertijd dan nationale boxspring collecties.
 • Levertijd Norma boxspring bedden: De levertijd van Norma boxspring bedden is 4 – 6 weken gemiddeld.
 • Levertijd Jensen boxspring bedden: De levertijd van Jensen boxspring bedden is 4 – 6 weken gemiddeld.
 • Levertijd Hastens boxspring bedden: De levertijd van Hastens boxspring bedden is tussen de 4 – 8 weken gemiddeld.
 • Al met al heeft een boxspring dus een behoorlijke levertijd. Houdt hier rekening mee als u een boxspring gaat kopen. Als u echt snel een bed nodig heeft is een boxspring wellicht niet het bed dat u moet gaan kopen. U kunt dan beter eerst een goed matras kopen en deze tijdelijk op de grond beslapen. Let er wel op dat u om de paar dagen het matras op z,n zijde zet om het matras goed te kunnen laten luchten. De hier boven genoemde levertijden van de diverse boxspring merken zijn puur indicaties.

  Traagschuim matrassen

  Boxspring Outlet's

  De prijzen van boxspring bedden verschillen enorm en de kwaliteiten doen dat ook. Een goede boxspring is een grote uitgave. Een boxspring outlet kan daarom handig zijn om een betaalbare boxspring te kunnen kopen hoewel er vaak speciale stunt boxspring voor worden ingekocht. De boxsprings die worden aangeboden bij een boxspring outlet komen vaak uit een faillissement, collectiewisseling of zijn showroommodellen. Vaak hebt u dan ook geen garantie. Krijgt u dan een boxsprings van topkwaliteit bij een gemiddelde outlet store? Meestal niet. De meeste boxspring outlets werken met faillissement producten of boxsprings waar productie fouten op zitten. Of het zijn meestal boxspring bedden die beschikbaar zijn in één specifieke uitvoering. Een boxspring outlet biedt in veel gevallen lagere prijzen dan bij een uitverkoop van een beddenwinkel maar er zitten vaak wel haken en ogen aan.

  Boxspring kopen in een winkel of in een oulet store

  Het is absoluut beter een goede boxspring in een winkel te kopen dan bij een outlet store. De meeste outlet stores bestaan maar kort en bieden geen service. Winkels bieden u een vaste plaats als er in de toekomst iets met uw bed aan de hand mocht zijn. Ook is de kennis van zaken in winkels vaak beter dan in een boxspring outlet store.

  Boxspring online kopen

  De laatste jaren is er steeds meer mogelijk geworden online zo ook het kopen van bedden en boxspring bedden. Veel online beddenwinkels gebruiken de term boxspring outlet om aan te geven dat ze nog goedkoper zijn. Bij de beter beddenwinkels kunt u veel informatie krijgen en vele boxsprings echt zien staan.

  Boxspring prijzen

  De prijs is meestal een belangrijk punt bij de aanschaf van een nieuw bed. De meeste kopers willen en zoeken de beste prijs/kwaliteit verhouding. De prijzen van verschillende boxspring bedden kunnen erg verschillen. Een boxspring van IKEA is een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld een boxspring van Hastens.

  De prijzen van boxspring merken en leveranciers

  De prijzen van boxspring merken en leveranciers lopen sterk uiteen. Hieronder vindt u een opsomming van de gemiddelde prijzen van boxspring bedden per merk en leverancier:

 • Boxspring prijs van Swiss Sense: Een Swiss Sense boxspring koopt u vanaf €1100,-.
 • Boxspring prijs van Norma: De prijzen van de Norma boxsprings lopen uiteen. Een Norma boxspring combinatie koopt u vanaf €1700,-.
 • Boxspring prijs van Jensen: Een boxspring van Jensen koopt u vanaf €4000,-. De prijzen voor een Jensen boxspring kunnen oplopen tot wel €17.500 euro,-.
 • Boxspring prijs Hastens: Een boxspring van Hastens kunt u al kopen vanaf €1.600 euro,-. Maar, hoe meer opties u kiest, hoe duurder uw boxspring wordt.
 • Boxspring prijs Tempur: De goedkoopste Tempur boxspring kost €2.000,-
 • Boxspring prijs Ikea: De boxspring Sultan heeft u al vanaf €500,-
 • Boxspring prijs Auping: Een Auping boxspring kost gemiddeld €4.000,-.
 • Boxspring prijs Velda: Een boxspring van Velda kost gemiddeld €2.000,-.
 • Boxspring prijs Karlsson: Een boxspring van Karlsson kost ongeveer €900,-.
 • Boxspring prijs Eastborn: Een boxspring combinatie van Eastborn kost gemiddeld €25.000,-
 • Goedkope boxspring

  De prijzen van boxspring bedden varieren behoorlijk. De verschillen qua prijs zitten hem vooral in het bestreffende merk , de maat, en de prijs van de matrassen. Boxsprings zijn de laatste jaren populair, maar een boxspring bed is in de meeste gevallen duurder dan een standaard bed. Maar alsnog kunnen de prijzen van boxsprings sterk variëren.

  Een goedkoop boxspring merk

  Een goedkoop boxspring merk is Karlsson maar ook Ikea heeft goedkope boxsprings. Pas wel op met het kopen van een goedkope boxspring daar dit kwalitatief vaak ook een stuk minder goed is met alle gevolgen van dien.

  Beste boxspring aankoop

  Eigenlijk is er niet zoiets als de beste boxspring. Elk jaar test de consumentenbond bedden en boxsprings op kwaliteit en prijs. De consumentenbond hanteert echter wel vage keur criteria. Zo word er bijvoorbeeld op geur, gewicht en isolatie waarde getest. Geur? Gewicht? Is een zwaar matras dan beter dan een lichtere? Isolatie waarde? Een matras moet toch ventileren! Vorig jaar is de boxspring van Auping als beste boxspring uit de bus gekomen. De consumentenbond heeft vorig jaar als beste aankoop (de kwaliteit/prijs verhouding) de IKEA Sultan boxspring beoordeeld wat in mijn optiek ook nogal dubieus is daar er veel klachten op de Sultan boxspring zijn. Ook de garantie van 25 jaar van Ikea is op z,n zachts gezegd nogal vreemd daar de garantie niet op kuilvorming gegeven wordt! Dit noemt Ikea nestvorming! De garantie die Ikea op de boxspring Sultan geeft is dus op niets gebaseerd. Wat is nou het beste merk boxspring? Zoals eerder aangegeven is test de consumentenbond elk jaar matrassen naar de kwaliteit en prijsverhouding. In 2012 heeft de consumentenbond 11 boxspring getest van verschillende merken. In 2012 is de boxspring combinatie van Auping als beste uit de test gekomen. De boxspring bedden van Auping zijn de populairste bedden. De boxsprings van Hastens, Jensen en Karlson kwamen nauwelijks aan bod.

  Populairste boxspring merken

  Boxspring bedden zijn de populair in Nederland. Online worden dan ook veel boxsprings met elkaar vergeleken. Hieronder vindt u de populairste boxspring merken van Nederland:

  De populairste boxspring merken van Nederland:
  1) Boxspring van Auping
  2) Boxspring Swiss sense
  3) Tempur
  4) Boxspring Pullman
  5) boxspring Hastens
  6) Boxspring Velda
  7) Boxspring IKEA
  8) Boxspring Eastborn
  9) Boxspring Karlsson
  10) Boxspring Norma
  11) Boxspring Jensen

  Het populairste merk op het gebiedt van boxspring bedden in Nederland is Auping. Als tweede staat verrassend genoeg Swiss Sense. Beiden merken bieden vergelijkbare boxspring bedden aan. Zowel qua prijs als kwaliteit bieden Auping en Swiss Sense ongeveer het zelfde. Swiss Sense is echter een relatief nieuw merk dat nog maar 7 jaar actief is op de Nederlandse markt.


  Montage boxspring bedden

  In de meeste gevallen zal een box gemonteerd moeten worden. Sowieso zullen de pootjes eronder gemonteerd worden maar als u er een achterwand en voeteneind bij heeft zal u deze ook moeten monteren. De meeste leveranciers zullen dit voor u doen maar let op met bijvoorbeeld Ikea boxspring bedden. Deze hebben behoorlijk wat montage nodig en ook het ophalen kan al een hele klus zijn.

  Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

  Chris Nederhorst - Oprichter RHF

  Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

  Matras.info | Youtube | Linkedin