Wat is traagschuim? Lees het in de begrippenlijst van Royal Health Foam!
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras

Traagschuim

Traagschuim

Wat is traagschuim?

Traagschuim heet feitelijk visco-elastisch polyurethaanschuim en is een warmtegevoelig schuim. De naam visco-elastisch polyurethaanschuim legt uit hoe het schuim werkt en wat het precies is. Het is polyurethaanschuim dat door warmte (viscose) elastisch wordt. Traagschuim heeft verschillende namen in Nederland. Het wordt ook wel slow motion foam, memory foam, lazy foam en NASA schuim genoemd.

Dit komt omdat het materiaal oorspronkelijk voor  de ruimtevaart werkt ontwikkeld. Traagschuim werkt drukverlagend wat natuurlijk ideaal is tijdens een raketlancering. De naam traagschuim heeft alles te maken met hoe het schuim zich gedraagt als je het indrukt. Wanneer je het schuim indrukt komt het namelijk langzaam (traag) weer in zijn oorspronkelijke vorm terug. Door lichaamswarmte wordt het schuim zacht waardoor het een perfecte mal van de lichaamsvorm maakt. Zo ontstaat er nergens overdruk en wordt de doorbloeding niet afgekneld waardoor er een betere bloedcirculatie ontstaat.

Een traagschuim matras bestaat nooit volledig uit traagschuim, maar uit een combinatie van traagschuim en een ander veerkrachtig materiaal. Traagschuim biedt bijzonder hoog comfort en in combinatie met een goede drager biedt het perfecte ondersteuning. Omdat traagschuim malvormig is zal een matrasdat alleen maar uit traagschuim bestaat geen ondersteuning geven. Onder de traagschuimlaag wordt vaak latex, pocketveren of koudschuim gebruik als drager.

Traagschuim heeft een open celstructuur, maar deze druk je snel dicht door de malvorming. Hierdoor kan traagschuim relatief warm aanvoelen en minder goed ventileren. Het is daarom extra belangrijk dat de traagschuimlaag verlijmd is op waterbasis zodat de celstructuur naar beneden open blijft.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin