Wat is een wenperiode? Lees het in de begrippenlijst van Royal Health Foam!
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras
Nu €200 Korting per matras

Wenperiode

Wenperiode

Wat is een wenperiode?

Een wenperiode is de periode dat iemand aan een matras moet wennen. Een nieuw matras vergt bijna altijd een wenperiode. Deze duurt meestal rond de 4 tot 6 weken. In de eerste weken nadat u op een nieuw matras slaapt, moeten de spieren in uw lichaam wennen aan de nieuwe houding die het matras geeft. Door deze nieuwe houding komen er allerlei spieren onder spanning te staan die dat eerst niet deden. Hierdoor ontstaan er aanvangsklachten zoals spierpijn en andere pijnklachten die binnen een paar weken weg horen te gaan. De pijnklachten kunnen variëren tussen lichte pijn bij het opstaan tot enorme pijn waar zelfs pijnstillers voor nodig zijn.

Tijdens de wenperiode zal het lichaam dus moeten wennen aan de nieuwe houding. Een nieuw matras zorgt meestal ook voor een betere doorbloeding waardoor u het ook warmer kunt krijgen op het nieuwe matras. Hoelang de wenperiode van een nieuw matras duurt is afhankelijk van hoe goed het matras bij u past en uw lichamelijke fitheid, maar meestal duurt de wenperiode zo'n 3 weken. 

Het speelt ook nog een rol of u uw oude matras lang heeft gehad waardoor de overgang naar het nieuwe matras meer veranderingen met zich meebrengt. In de houdingcorrectie-periode kunnen er rug- en/of schouderklachten ontstaan, maar ook een onrustige nachtrust is veel voorkomend. Met de tijd zal het matras soepeler worden en zal het lichaam gewend raken aan de nieuwe houding waardoor de klachten zullen afnemen. Bekijk hier meer informatie over een nieuw matras kopen.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin