Nieuw matras kopen | Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot
Al 5 jaar op nummer 1 TrustPilot
Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot

Nieuw matras kopen

Nieuw matras kopen

Nieuw matras kopen

Als u een nieuw matras gaat kopen, waar let je dan op? Een nieuw matras moet niet alleen fijn zijn en goed liggen maar ook een goede ondersteuning bieden. Een nieuw matras kopen is geen eenvoudige opgave omdat er zo veel mogelijkheden zijn en omdat een nieuw matras echt moet kloppen bij uw wensen. Hoe vind je nou het juiste matras? Aller eerst kijkt u wat uw eisen zijn. Deze eisen kunnen zijn: Wilt u een koel matras of juist een prettig warm matras? Matras moet goede lichaamsondersteuning bieden, goede ventilatie, drukverlagend, makkelijk kunnen omdraaien in bed, comfortabel, hygiënisch, moet minimaal 8 tot 10 jaar meegaan. Pas als u weet wat uw eisen precies zijn bent u toe aan het kopen van een nieuw matras. Maar dan nog is het van belang dat u weet welk type matras u deze eisen kunnen bieden. De verschillende type matrassen zijn zeer verschillend door de gebruikte materialen. In het kort is een Latex matras relatief warm, een Pocket matras koel (kan zelfs koud zijn ), een traagschuim matras warm en een koudschuim matras neutraal qua temperatuur. In het kort hebben de type matrassen de volgende eigenschappen:

Pocketvering matras: Dit is een matras met metalen veren waarbij elke veer in een apart zakje verpakt is. Deze kern van het matras wordt omhuld door schuim of andere materialen. Temperatuur pocketveer matras: koel tot zelfs koud matras.

Koudschuim matras: Een koudschuim matras biedt veel veerkracht (ondersteuning) en een goede ventilatie met relatief veel comfort. Temperatuur koudschuim matras: koel matras

Polyether matras: Een Polyether matras biedt niet echt veel veerkracht (ondersteuning) en een redelijke ventilatie met weinig comfort. Temperatuur Polyether matras: temperatuur nutraal.

Traagschuim matras: Een traagschuim matras is nooit volledig gemaakt van traagschuim. Traagschuim zorgt voor drukverdeling en biedt bijzonder veel comfort. Temperatuur traagschuim: warm

Bonellvering matras: Een binnenvering matras bestaat uit veren die met elkaar verbonden dmv een spiraalveer. Een bonellvering matras dient behoorlijk na bewegen. Temperatuur Bonellveer: koel matras

Waterbed: Een waterbed werkt drukverlagend en vormt zich goed naar de lichaamscontouren. Het in en uit het bed stappen gaat lastig evenals het omdraaien in bed. Temperatuur waterbed: instelbaar.

Als u een nieuw matras gaat kopen, zorg er dan altijd voor dat u het nieuwe matras op proef krijgt.

Tegenwoordig is het vrij normaal dat u een nieuw matras op proef kunt krijgen. Wel verschillen de proeftijdvoorwaarden hiervan bij beddenleveranciers nogal. Let er op dat het nieuwe matras echt terug kan en dat u uw geld terug kan krijgen en niet een te goed bon. Of kunt u het matras alleen maar laten omruilen (omruil garantie)? Ook een belangrijk iets is wat doet uw leverancier met de retour gekomen matrassen? Worden deze weer als tweedehands verkocht? Of weggegeven aan verre landen? Als het niet duidelijk is wat uw bedden leverancier hiermee doet is de kans groot dat u een tweedehands matras krijgt en voor een nieuwe betaald.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin

Vaak gecombineerd met: