Wat is een schotelbodem? Lees het in de begrippenlijst van Royal Health Foam!
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras
Nu €200 Korting per matras

Schotelbodem

Schotelbodem

Wat is een schotelbodem?

Een schotelbodem is één van de beste bedbodems die de druk van het matras en de slaper goed verdeelt. Een schotelbodem bestaat uit een raster van schotels over de gehele lengte en breedte van de bodem. Deze schotels kunnen naar beneden ingedrukt worden en bieden over de gehele breedte dezelfde tegendruk. Dat ze over de gehele breedte dezelfde tegendruk bieden maakt dat een schotelbodem een betere keuze is dan bijvoorbeeld een lattenbodem. Bij een lattenbodem zijn de latten in het midden het meest veerkrachtig en aan de zijkant zijn ze stug. De tegendruk van een lattenbodem is dus niet overal hetzelfde. Hierdoor zal je dus nooit de perfecte ergonomie bereiken.

Bij een schotelbodem is de lat waar de schotels op gemonteerd zitten niet buigzaam en zijn het alleen de schotels die naar beneden gedrukt kunnen worden. Hierdoor is de tegendruk overal hetzelfde en dus over de gehele bodem egaal. Een goede schotelbodem kan ook plaatselijk harder of zachter gemaakt worden omdat de schotels individueel instelbaar zijn. Hierdoor kunt u het ligcomfort en de ergonomie volledig aanpassen en naar voorkeur instellen. Zo zou u de schotels onder uw schouders of heupen zachter kunnen maken om er zo voor te zorgen dat deze verder in het matras kunnen zakken.

Doorgaans worden de schotels van de schotelbodem vanuit de fabriek op de stevige stand gezet. Wanneer u de schotelbodem in huis heeft kunt u de schotels helemaal instellen zoals u wilt. Ook is het mogelijk om schotels zelfs helemaal weg te halen. Hierdoor zal deze plek merkbaar zachter worden wat kan helpen voor mensen die nauwelijks of geen druk kunnen verdragen. Daarnaast is het mogelijk om voor extra stevigheid onder de lendenen te zorgen door de omliggende schotels zachter te maken en juist de schotels onder de lendenen op de stevigste stand te zetten. Het is het beste om ter hoogte van de onderrug de schotels stevig in te stellen voor meer ondersteuning in de onderrug.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin