Wat is de SG-waarde? Lees het in de begrippenlijst van Royal Health Foam!
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras
Nu €200 Korting per matras

SG-waarde

SG-waarde

Wat is SG-waarde?

De SG-waarde staat voor soortelijk gewicht. Bij matrassen wordt de SG-waarde gebruikt om aan te geven hoeveel kilo schuim er per kubieke meter gebruikt is. Het is dus feitelijk de dichtheid van het schuim. Deze SG-waarde wordt vaak vermeld bij polyether, latex en traagschuim matrassen. De SG-waarden lopen van SG20, dus 20 kilo schuim per kubieke meter, tot SG60, dus 60 kilo schuim per kubieke meter.

Wat geeft de SG-waarde weer?

Bij een lage SG-waarde wordt er minder schuim per kubieke meter gebruikt. Dit betekent dus feitelijk dat u minder materiaal per matras krijgt en dat er meer lucht in het schuim verwerkt is. Hierdoor biedt het matras minder comfort, is de veerkracht lager en is de levensduur van het matras aanzienlijk korter. Matrassen met een lage SG-waarde zijn doorgaans ook lichter in gewicht omdat er meer lucht in verwerkt is.

Bij een hoge SG-waarde is het andersom. Er is meer materiaal en minder lucht verwerkt in het matras. De kwaliteit van het matras is dus een stuk hoger. Het matras biedt meer comfort en veerkracht en het matras zal langer meegaan. Ook zijn de matrassen zwaarder omdat er meer schuim in zit.

Veel voorkomende misverstanden over de SG-waarde

Men denkt vaak dat de SG-waarde te maken heeft met de hardheid van het matras, maar dat is niet het geval. Het zegt dus namelijk alleen iets over de kwaliteit. De SG-waarde wordt niet gebruikt bij koudschuim. Bij koudschuim wordt namelijk de HR-waarde gebruikt. Dit staat voor High Resilience (hoge veerkracht).

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin