Wat is een slaapbank? Lees het in de begrippenlijst van Royal Health Foam!
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras
Nu €200 Korting per matras

Slaapbank

Slaapbank

Wat is een slaapbank?

Een slaapbank is een bank die makkelijk kan veranderen in een slaapplaats en andersom. Het is dus een zitbank en een slaapplek in één. Een slaapbank is ideaal als u een extra slaapplaats nodig hebt, maar hier niet genoeg ruimte voor is. U zorgt ervoor dat de ruimte optimaal benut wordt. Overdag gebruikt u het als meubelstuk en 's avonds tovert u het om tot een comfortabele slaapplek.

Slaapbanken hadden een vroeger een stoffig imago en werd er alleen gekeken naar functionaliteit. Tegenwoordig zijn slaapbanken hippe meubelstukken die haast niet te onderscheiden zijn van standaard banken. Kijkt u bijvoorbeeld eens bij onze slaapbanken!

Waarom een slaapbank?

Een slaapbank is feitelijk twee meubelstukken in één, wat heel handig is. U kunt de slaapbank gebruiken in ruimtes waar eigenlijk geen plaats is voor een bed én een bank. Denk bijvoorbeeld aan de logeerkamer of een kleine studentenkamer. Ook in vakantiehuisjes komen slaapbanken goed van pas.

Verschillende soorten slaapbanken

Slaapbanken zijn tegenwoordig geen simpele meubelstukken meer. Ze zijn te krijgen in verschillende varianten met verschillende functionaliteiten. Zo zijn ze tegenwoordig te krijgen met opslagruimte voor beddengoed en zijn er verschillende manieren om ze in en uit te klappen. Slaapbanken zijn te krijgen in 1-persoonsuitvoeringen en 2-persoonsuitvoeringen. Het matras van de slaapbank heeft veel invloed op het comfort en of u er fijn op kunt slapen. Ook is het belangrijk om te kijken naar het materiaal van het matras en of deze goed ventileert. Wanneer het matras nog vochtig is als de slaapbank wordt opgeklapt vergroot dit de kans op schimmel- en bacterievorming en op de nesteling van huisstofmijt.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin