Wat is een topper? Lees het in de begrippenlijst van Royal Health Foam!
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras
Nu €200 Korting per matras

Topper

Topper

Wat is een topper?

Een topper, ook wel matrastopper, oplegmatras of topmatras genoemd, is een (dun) matras dat op een bestaand matras kan worden gelegd. Een topper kan verschillende doeleinden hebben. Meestal koopt men een topper omdat het huidige matras niet meer voldoet, maar je kan een topper ook gebruiken om de naad tussen twee matrassen weg te werken.

Wanneer uw matras niet meer zo lekker ligt als vroeger hoeft u niet meteen een nieuw matras aan te schaffen. De levensduur is namelijk vaak nog met een paar jaar te verlengen door er een matrastopper op te leggen. U kunt door bijvoorbeeld een traagschuimtopper aan te schaffen het comfort van uw matras aanzienlijk verhogen tegen relatief lage kosten. Als uw matras veerkracht mist is het verstandig om een koudschuim- of latextopper aan te schaffen.

Wanneer u een topper wilt voor een verstelbaar bed kunt u een splittopper aanschaffen. Een splittopper is een topper met een naad aan het hoofdeinde en soms aan het voeteneinde. Deze naad is ongeveer 80 cm lang en zorgt ervoor dat het hoofd- en voeteinde van elk matras individueel kan bewegen.

Om te topper goed vast te leggen op uw matras kunt u een Swissa onderdeken gebruiken onder uw hoeslaken. Deze onderdeken houdt de topper op zijn plek en zorgt daarnaast ook dat de topper schoon en droog blijft.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin