Wat is een waterbed? Lees het in de begrippenlijst van Royal Health Foam!
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras

Waterbed

Waterbed

Wat is een waterbed?

Een waterbed is een bed met een vinylen zak gevuld met water die de contouren van je lichaam volgt. Een waterbed heeft veel voordelen, maar kent ook een aantal nadelen. Een groot voordeel is de drukverdeling van een waterbed en de hygiëne. De waterzak wordt verwarmd door een verwarmingselement die precies op temperatuur in te stellen is. Hierdoor kan je in de winter het waterbed verwarmen en in de zomer het waterbed verkoelen. Ook is een waterbed bijzonder hygiënisch omdat er geen stof, zweet of bacteriën in kunnen trekken. Deze trekken in de onderdeken die op de waterzak ligt en deze is wasbaar. 

De nadelen van een waterbed zijn het moeilijker in en uit bed stappen, de energiekosten en het onderhoud. Het water moet namelijk onderhouden worden met conditioner, anders bederft het. Daarnaast kan een waterbed kapotgaan doordat de waterzak gaat lekken of doordat het verwarmingselement het niet meer doet. Ook ondervinden veel mensen problemen met het omdraaien in bed, vooral zware mensen.

Er zijn twee verschillende soorten waterbedden: hardsiders en softsiders. Een hardside waterbed heeft een harde omlijsting (ombouw) die de waterzak bij elkaar houdt, Een softside waterbed heeft een schuimrubber omlijsting die de zijwaartse druk van de waterzak opvangt en hiervoor is geen ombouw (ledikant) nodig.

Een softside waterbed heeft de meeste voordelen. Bij een softside waterbed is het in- en uitstappen veel gemakkelijker en kan altijd in uw huidige ledikant gebouwd worden. Het is ook mogelijk twee losse waterzakken te nemen (duo systeem) waarbij je alles onafhankelijk van de partner kan instellen naar eigen behoefte. Zoals bijvoorbeeld de hardheid en zachtheid (d.m.v. de hoeveelheid water), de temperatuur, de nabeweging (stabilisatie van het matras). De naad tussen de twee watermatrassen is bijna niet voelbaar en het bed wordt opgemaakt als één geheel bed.

Meer informatie over een waterbed kopen

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin