Wat is een koudschuim matras? | RHF
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras

Wat is een koudschuim matras?

Wat is een koudschuim matras?

Wat is een koudschuim matras?

Koudschuim is wellicht het beste materiaal om matrassen van te maken. Alle kenmerken van koudschuim zijn namelijk zijn ideaal voor matrassen. Koudschuim is bijzonder veerkrachtig , heeft een volledig open celstructuur waardoor het goed ventileert en vocht doet verdampen en het  gaat bijzonder lang mee.

Open celstructuur van koudschuim

De celstructuur van koudschuim  is gevormd door kleine driedimensionale cellen die lijken op een honingraat structuur (vijfhoekige dodecaëder). Deze vorm komt uit de natuur (honig graat) en biedt bijzonder veel elasticiteit en laat gemakkelijk lucht door. 


De open celstructuur zorgt tevens voor een goede luchtdoorlaatbaarheid (ventilatie) in het koudschuim en creëert zodoende voor een uitstekende vochtregulatie en warmteafvoer. Zo blijft uw matras schoon en droog.

Wat zijn koudschuim matrassen?

Veerkracht
Goede veerkracht is een belangrijk begrip voor koudschuim matrassen. Het is namelijk de veerkracht die ondersteuning geeft.  Goede koudschuim matrassen met een hoge HR waarde bieden uitzonderlijke goede veerkracht en zorgen zodoende voor goede ondersteuning.

Puntelasticiteit bij koudschuim matrassen
Puntelasticiteit is ook een belangrijk begrip. Puntelasticiteit is het vermogen om een gedeelte van het schuim in te drukken zonder dat een groot oppervlak van het schuim mee naar beneden veert. Voor een goed matras is de puntelasticiteit essentieel. Het schuim kan hierdoor makkelijk voegen naar bijvoorbeeld de heupen en weer dragen in uw lendenen.

Duurzaamheid van koudschuim
Koudschuim matrassen kunnen bijzonder lang meegaan omdat er geen kuilvorming in kan ontstaan. Jaren achtereen kan het koudschuim goed ondersteunen en komt het altijd  terug in zijn oorspronkelijke vorm. Omdat goed koudschuim zo lang meegaat is het duurzaam. De duurzaamheid van koudschuim is het langst van alle schuimen. Echter wordt de duurzaamheid (levensduur)  grotendeels bepaald door het HR waarde (HR= hoge veerkracht)van het koudschuim. Hoe hoger de HR waarde des te duurzamer, veerkrachtiger en comfortabeler het koudschuim matras wordt.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin