Verschil tussen koudschuim matrassen en latex matrassen
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras
Nu €250 Korting per matras
Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot

Het verschil tussen koudschuim matrassen en latex matrassen

Het verschil tussen koudschuim matrassen en latex matrassen

Het verschil tussen koudschuim matrassen en latex matrassen

Wat is het verschil tussen koudschuim matrassen en latex matrassen? Koudschuim heeft een beter ventilerend vermogen dan Latex en is beduidend koeler. Maar er zijn nog meer verschillen tussen Koudschuim en Latex. De levensduur van Latex is absoluut korter omdat het een gesloten celstructuur heeft en Latex (rubber) heel slecht tegen zout kan. Het zout blijft als het zweet is opgedroogd op het schuim liggen en hard Latex uit. Zout heeft op Koudschuim geen enkel effect. Omdat de ventilatie bij Latex minder goed is wordt Latex als een warm type matras ervaren. Koudschuim is juiste een relatief koel matras door de goede ventilatie en werkt ook goed voor mensen die transpireren gedurende de nacht. De elasticiteit van Latex is geweldig goed en daarom is het lig-comfort van latex ook zo vergelijkbaar met koudschuim. Want ook koudschuim is bijzonder elastisch en biedt daardoor ook zeer goede ondersteuning en veel comfort. Als laatste is de duurzaamheid van koudschuim langer dan bij latex. Latex zal met de jaren uit-harden en dus steviger worden.

Kenmerken van een latex matras

Latex is rubber dat gewonnen wordt van de latexboom. Een latex matras heeft een kern van Latex (rubber). Latex is van nature bijzonder veerkrachtig en biedt daardoor goede ondersteuning. Latex is dus heel flexibel en rekbaar maar heeft een laag ventilerend vermogen. Doordat de ventilatie bij latex zo minimaal is worden latex matrassen altijd als warme matrassen ervaren. Dit type matras is daarom het meest geschikt voor mensen die het snel koud hebben. Het comfort van latex wordt als hoog ervaren door de veerkracht en de goede ondersteuning. Als je latex vergelijkt met koudschuim zie je totaal andere waardes als het om ventilatie en bedklimaat gaat. De ondersteuning en het comfort zijn wel vergelijkbaar. Ook is koudschuim een stuk duurzamer en zal het langer meegaan dan latex zonder dat het comfort achteruit gaat of dat de ondersteuning niet meer goed is (kuilvorming). De celstructuur is bij “normaal” latex gesloten waardoor de ventilatie minimaal is. Talalay latex heeft, net als koudschuim, een open cel structuur waardoor de ventilatie goed is en het materiaal een stuk koeler en droger blijft. Talalay Latex is dus het meest te vergelijken met koudschuim.

Conclusie:
Voordelen van een latex matras zijn de veerkracht (ondersteuning) en het comfort dat een latex matras biedt. Latex ventileert echter niet goed en voelt relatief warm. Ook is een goed latex matras behoorlijk duur en moet u rekenen op €800,-

Kenmerken van een koudschuim matras

Koudschuim is een geweldig materiaal om matrassen van te maken. Het is bijzonder veerkrachtig, soepel en elastisch waardoor het veel steun (ondersteuning) biedt maar ook veel comfort. koudschuim is ook comfortabel omdat het zo elastisch is en een hoge punt elasticiteit heeft. De hoge punt –elasticiteit zorgt ervoor dat het materiaal makkelijk kan voegen en niet voor overdruk zorgt. Daarnaast biedt koudschuim een goede ventilatie omdat het een open cel-structuur heeft. De goede ventilatie zorgt niet alleen voor een prettig en fijner bedklimaat maar ook voor een hygiënischer bed en ook voor een koeler bedklimaat. Door de open celstructuur gaat koudschuim ook veel langer mee dan polyether en is het dus een stuk duurzamer. Afhankelijk van de stevigheid kan koudschuim voor iedereen (elk gewicht) geschikt zijn. Een stevig koudschuim werkt perfect voor zware mensen terwijl een zachtere variant veel steun en comfort biedt aan een lichtere persoon. Bij een goed koudschuim matras komt kuilvorming niet voor. Wel kan koudschuim met de jaren enigszins vervormen maar van kuilvormig is dan geen spraken. Het nadeel van koudschuim is dat het relatief duur is.

Conclusie:
Een goed koudschuim matras gaat lang mee, biedt veel comfort en ondersteuning, is relatief koel en droog door de goede ventilatie maar is aan de prijs in vergelijking met polyether schuim.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin

Vaak gecombineerd met: