Camper matras - Laat uw matras op maat maken
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras

Camper matras

Camper matras

Camper matrassen en kussens

In een fijne camper horen goede matrassen en zitkussens. Meestal wordt hierop vanuit de fabricage bespaard en wordt er Polyetherschuim gebruikt terwijl het comfort hiervan minimaal is. Ook het textiel dat om het schuim heen zit is vaak minimaal terwijl hiermee zoveel meer comfort te bereiken is. Als het textiel goed vocht opneemt en ook weer snel en makkelijk afstaat, ontstaat er een droger- en schoner slaapklimaat (minder bacteriegroei).  Dit bevordert een prettige comfortabele nachtrust. Een klam en vochtig bed slaapt absoluut niet prettig en is daarnaast ook bijzonder onhygiënisch.

Meestal kunnen matrassen en zitkussens voor campers of vouwwagens niet echt dik zijn ivm beperkte ruimte. Daarnaast speelt het gewicht meestal een rol. Het is dus van belang dat er zo veel mogelijk veerkracht uit het schuim gehaald kan worden. Hiervoor heb je een koudschuim met een hoge HR nodig. Dit biedt veel veerkracht waardoor het ideaal is voor camper- en vouwwagen matrassen. Een bijkomend voordeel van het gebruik van koudschuim is dat het goed ventileert door de open celstructuur. Want ook vocht speelt vaak een rol bij campermatrassen. Bekijk de matrassen op maat en neem contact op voor een offerte.

Zitkussens voor campers en caravans op maat

Niet alleen de matrassen maar ook de zitkussens van campers laten vaak te wensen over.  Terwijl er tijdens vakanties veel tijd op wordt doorgebracht. Maar ook hier speelt de dikte en het gewicht een rol terwijl beide voor meer comfort zorgen. Voor de zitkussens is het beter een stevigere kwaliteit te kiezen dan voor de rugleuningen. Echter dienen de kussens dan alleen gebruikt te worden om op te zitten en niet om op te slapen. Bij de bekleding van de kussens dient er ook rekening mee gehouden te worden of er alleen op gezeten wordt of dat er ook op geslapen wordt.

camper matras

Wilt u ook een nieuwe camper matras?

Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden via 070 - 338 70 10 of via contact, we helpen u graag!

Camper en caravanmatrassen- en kussen bekleding

Textiele stoffen die gebruikt worden voor de bekleding van camperzitkussens dienen goed vocht op te kunnen nemen en ook weer snel af te staan. Eigenlijk heel vergelijkbaar met de stoffen voor matrassen want ook deze bekleding dient goed vocht op te kunnen nemen en ook weer gemakkelijk af te staan. Vocht creëert schimmels en bacteriën. Dus hoe sneller de stof weer droogt hoe beter want schimmels liggen altijd op de loer in campers en caravans. De stof dient echter ook sterk te zijn maar toch ook rekbaar. Een waterdichte stof is in de meeste gevallen niet aan te raden.

Campermatrassen: waar op te letten?

De (weers)omstandigheden tijdens het kamperen zijn volledig anders dan bij u thuis in uw eigen slaapkamer. Daarom zijn er ook andere zaken van belang voor camper- en caravanmatrassen. Het beste zorgt u voor: 

-    Ventilerende materialen (ademend vermogen)
-    Voor veel veerkracht (ondersteuning)
-    Voor textiel dat rekbaar, wasbaar en goed vocht opneemt maar ook weer goed afstaat
-    De juiste stevigheid

Camper of caravanmatras materialen

Er bestaan 5 type matrassen. Latex, Koudschuim, Polyether, Pocket, en binnenvering matrassen. Pocket- en binnenveringsmatrassen laten zich bijzonder lastig op maat maken en latex rubber werkt niet bijzonder goed qua ventilatie daarnaast kan Latex ook behoorlijk warm zijn.

Meestal wordt er vanuit de fabriek met Polyether gewerkt voor de camper matrassen, maar Polyether heeft weinig veerkracht en biedt niet veel comfort. Polyether is verreweg het goedkoopst en ook nog eens licht in gewicht. Het meeste comfort en veerkracht komt uit koudschuim. Maar dan wel koudschuim met een hoge HR -en Polyol waarde.

Neem contact op om een offerte aan te bragen voor uw camper matrassen

De juiste stevigheid voor uw camper- of caravan matras

Als laatste is de juiste stevigheid van groot belang. De juiste stevigheid betekend meer comfort en goede ondersteuning. Bij zowel een te zacht matras als een te hard matras gaat zowel het comfort als de juiste ondersteuning verloren. Mensen die professioneel matrassen maken zijn is staat terug te rekenen hoe stevig een matras zal gaan worden als het schuim bijvoorbeeld een stuk dunner is.
De stevigheid wordt namelijk enorm beïnvloed door de (meestal beperkte) dikte.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin