Wat is het beste matras voor lange mensen?
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras
Nu €250 Korting per matras
Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot

Matrassen voor lange mensen

Matrassen voor lange mensen

Matras voor lange mensen

We brengen ongeveer een derde van ons leven door op bed. Het matras moet zo goed mogelijk aansluiten aan de lichaamsbouw maar ook aan de lichaamslengte van iemand. Pas dan creëert u de perfecte nachtrust plek. De maat van het bed is dus ook van belang. Een klein bed biedt bijvoorbeeld minder comfort al klinkt dat misschien wat gek. Andersom klinkt het wellicht redelijker, hoe meer ruimte hoe meer comfort. Lange mensen zijn hiervan al lang op de hoogte en lopen er vaak tegenaan dat gebruiksartikelen voor de gemiddelde lengte ontwikkeld zijn. Doordat de meeste gebruiksartikelen te klein zijn ontstaan er sneller lichamelijke klachten. Dit is ook bij een te kort bed van toepassing. Doordat iemand die te lang is voor zijn of haar bed als het ware opgekruld moet liggen ontstaan er sneller (rug) klachten. Voor lange mensen is een extra lang bed dan ook geen luxe maar een noodzaak.

Het ideale matras voor lange mensen

Wat is het ideale matras voor lange mensen? Het ideale matras voor lange mensen is minimaal 20 cm langer dan ze zelf zijn. Dit geldt overigens niet alleen voor lange mensen maar voor iedereen. Ook in de breedte is het fijn als je de ruimte hebt. Het type matras dat voor lange mensen het beste werkt is afhankelijk van de persoonlijke wensen.

Zones in matrassen voor lange mensen

De comfortzones die in matrassen verwerkt worden behoren wel op de goede plaatsen uit te komen. Als een lang persoon op een te kort bed ligt is de kans groot dat hij of zij niet goed op de zones ligt. Een matras pakt dan ergonomisch gezien helemaal verkeerd uit. Een traagschuim matras werkt voor lange mensen extra goed omdat traagschuim de “zones” (per vierkante cm) maakt. Traagschuim maakt immers een perfecte mal van uw lichaamsvorm, hoe u ook ligt. Omdat zones het ligcomfort en de ergonomie enorm beïnvloeden is het belangrijk dat de zones met uw lichaamsbouw en lengte kloppen. Een matras op deze manier gemaakt laat u wederom niet goed in de zones liggen.


Groot bed voor een bewegelijke slaper

Een groot persoon heeft de ruimte nodig. Juist in bed bepaalt ruimte een deel van het comfort. Als u de ruimte heeft om lekker languit te liggen of te liggen hoe u maar wilt dan is dat absoluut prettig. Lange mensen hebben, evenals een bewegelijke slaper meer ruimte nodig. Als je fijn de ruimte hebt belemmert dat de bewegelijkheid minder en kan je meer liggen zoals je prettig vindt.

Extra lang bed of boxspring

Als u voor een extra lengtemaat boxspring kiest let er dan op dat u géén voeteneind bij het bed koopt. Dit geldt trouwens ook voor ledikanten. Ook veel ledikanten hebben een verhoogd voeteneind waar u als lang persoon al snel met uw voeten tegen aan zult komen te liggen. Zelfs als u dan een extra lang bed koopt geeft dit toch een kleiner gevoel.

Lange mensen extra lengte maat bed

Lange mensen hebben baat bij een extra lengtemaat bed. Er zijn ook richtlijnmaten voor bedden en matrassen en deze verschillen per land. In Nederland is de standaard lengtemaat 200 cm en wordt 210 cm nog gezien als een extra lengte-maat. De richtlijnmaat voor een matras is 20 cm extra (langer) dan iemand lang is. Is iemand onder de 180 cm dan is 200 cm voldoende maar is iemand langer dan 180 cm dan moet hier 20 cm bij opgeteld worden. Wij kunnen werkelijk elke maat matras maken. Wij maken veel matrassen voor campers, caravans en boten. Dit zijn bijna altijd bijzondere maten en ook extra lengtematen.

Hoofdkussenmaat beïnvloedt lengtemaat bed

Een hoofdkussen snoept vaak ruimte van de lengtemaat van het bed af. De Nederlandse kussenmaat is 60 x 70 cm. De breedte van onze kussens is 70 cm en de lengte van onze kussens is 60 cm. Die 60 cm is erg overdreven en hebben we eigenlijk niet nodig want hierdoor verliezen we ruimte in bed. Een gemiddeld hoofd en nek zijn bij elkaar opgeteld niet langer dan 40 cm dus we hebben de extra 20 cm eigenlijk helemaal niet nodig. Voor lange mensen kan het goed werken om een korter kussen te gebruiken. Er zijn ook hoofdkussens verkrijgbaar in de maat 40 x 80. Op deze manier houd je meer lengtemaat over en juist voor lange mensen kan dit net het verschil maken.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin

Vaak gecombineerd met: