Nadelen van synthetisch textiel
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras

Nadelen van synthetisch textiel

Nadelen van synthetisch textiel

Goed slapen biedt zo enorm veel voordelen. Als je goed geslapen hebt heb je meer energie, ben je vrolijker en zie je er zelfs beter uit. Gedurende de nacht verkeerd het lichaam in rust maar het immuunsysteem is hard aan het werk om uw gezondheid te ondersteunen en beschermen tegen schadelijke invloeden. 

Goed slapen is niet alleen een fijn matras en een donkere slaapkamer. Er spelen veel meer zaken mee die van invloed zijn op uw nachtrust. Als de ondergrond waar u op ligt goed bij u past en dat het niet te warm of te koud voelt, zal dit zeker bijdragen om beter en comfortabeler te slapen. Wij zien een matras als het gereedschap om goed en prettig te kunnen liggen en slapen. Hetzelfde geldt voor het hoofdkussen en het dekbed. Het hoofdkussen moet voor steun en ontspanning zorgen en het dekbed speelt een grote rol bij het hebben van de juiste bed temperatuur en dit draagt weer bij aan een betere nachtrust.  

Synthetisch textiel en verhoogde spierspanning

Het is het beste om zo min mogelijk synthetische materialen in de directe omgeving van het bed te hebben. Synthetische materialen zijn niet natuureigen en ademen slecht. Hierdoor houden synthetische materialen vocht en warmte vast. Synthetische materialen creëren door wrijving staticiteit wat allerlei nadelen met zich meebrengt. Als materialen rondom het bed synthetisch en/of statisch zijn trekt dit stof aan én verhoogt dit de spierspanning in het lichaam. Met name dit laatste is niet handig aangezien je juist moet ontspannen om in slaap te vallen maar daarover later meer. Evenals vocht trekt iets wat statisch is stof aan. Dit is zeker niet wenselijk en al helemaal niet voor mensen die allergisch zijn. Natuurlijke materialen worden niet statisch door wrijving en trekken zodoende géén stof en vuil aan. Daarnaast werken de meeste natuurlijke materialen ook beter wat vocht opname betreft en creëren zo een fijner en droger slaapklimaat.  


Elektrische en magnetische velden en het effect op slaap

Elektra wordt door elektromonteurs geen elektra genoemd maar spanning. En dat is precies wat het creëert; spanning op het menselijk lichaam. Om goed en fijn te kunnen slapen dient het lichaam juist te ontspannen maar de elektra in de directe omgeving van het bed zorgt juist voor spanning. Hetzelfde geldt voor elektrische apparatuur en staal in de directe omgeving van het bed. Elektrische apparatuur creëert een elektrisch- en magnetisch veld dat voor gevoelige mensen (hoog sensitieve mensen) de slaap negatief kan beïnvloeden. Als uw matras, hoofdkussen en dekbed goed bij u passen en u slaap desondanks nog niet goed kijk dan naar alle elektrisch apparatuur in uw slaapkamer. Trek zo veel mogelijk stekkers uit de stopcontacten en vergeet hierbij ook uw elektrisch verstelbare bedbodem niet. Als u die niet gebruikt is het verstandig om de stekker uit het stopcontact te halen. Juist de motor van een elektrische bedbodem heeft een aanzienlijk magnetisch veld en verhoogd zodoende uw spierspanning. 

Melatonine en elektrische velden

Melatonine wordt aangemaakt door de pijnappelklier en zorgt voor ons natuurlijke dag- en nachtritme. Melatonine zorgt ervoor dat u zich slaperig gaat voelen. Melatonine wordt daarom ook wel het slaaphormoon genoemd. Het helpt bij het in stand houden van de waak-slaapcyclus waardoor het essentieel is voor ons immuunsysteem. Maar door elektrische straling wordt de hormoonproductie in de hersenen drastisch verminderd. Als het donker wordt zullen uw oogzenuwen minder licht detecteren waardoor de pijnappelklier begint met de aanmaak van het slaaphormonen melatonine. Maar melatonine wordt bijzonder snel afgebroken door licht. Zelfs een klein beetje licht kan er al voor zorgen dat er geen optimale aanmaak meer is. Zorg daarom voor een echt donkere slaapkamer. De pijnappelklier kan echter geen onderscheid maken tussen elektrische stroom en (zon) licht waardoor er verkeerde reacties ontstaan. Elektrische straling wordt terwijl u slaapt door ons lichaam geïnterpreteerd als een vorm van licht waardoor de aanmaak van melatonine afneemt en het zodoende onze slaap negatief beïnvloed. Zorg daarom voor zo min mogelijk elektra in de directe omgeving van uw bed. 


Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin