Welk matras bij rugklachten? | RHF
45 nachten gratis proefslapen Gratis bezorgd in NL & BE
Royal Health Foam matrassen
Royal Health Foam
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot
Al 5 jaar op nummer 1 TrustPilot
Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot

Welk matras bij rugklachten?

Welk matras bij rugklachten?

Een goed bij u passend matras kan uw nachtrust absoluut verbeteren en rugklachten verminderen.
Iedereen heeft wel eens last van zijn of haar rug maar meestal is dit tijdelijk.  De meeste rugklachten ontstaan door een verkeerde houding. Een goed bij u passend matras kan er in elk geval voor zorgen dat u gedurende de nacht ergonomisch een goede houding heeft.

Hard matras
In het verleden raden specialisten en artsen meestal stevige tot harde matrassen aan voor mensen met rugklachten. In de praktijk is het niet zozeer een harde matras die goed werkt tegen rugklachten maar de juiste hardheid. Dit is meestal een kwestie van proberen. Een matras proberen betekend er echt op slapen want pas dan weet u of het matras bij u past.

Zacht matras
Zachte matrassen missen vaak de ondersteuning die juist zo nodig is om de rug in de correcte stand te houden en te kunnen laten ontspannen. Een traagschuim matras is drukverlagend en biedt een hoge conformiteit.  Een zacht matras kan de contouren van het lichaam goed volgen en helpen om de gewrichten te ontzien maar kan tevens de veerkracht missen om goed te ondersteunen.

De juiste stevigheid
Een matras dat goed werkt tegen rugklachten is dus een passend matras voor u. Maar hoed vindt u nou een goed bij u passend matras? U gaat als volgt te werk: Eerst maakt u de keuze welk matras qua eigenschappen het beste bij u past. Hierna gaat u op dergelijke matrassen proefliggen. Als u denkt dat u het juiste matras gevonden heeft bepreekt u de proeftijd mogelijkheid. Om zeker te weten of een matras goed bij u past en u de juiste steun zal bieden is het nodig dat u er werkelijk minimaal 3 weken op slaapt. Pas als zo’n drie weken op het nieuwe matras geslapen heeft weet u of het matras de juiste steun en comfort biedt. Daarom is een proeftijd van groots belang.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Chris Nederhorst en collega's geven u inzicht en informatie over matrassen en slapen. Op deze manier kunt u een helder beeld krijgen waar u op zou kunnen letten bij de aanschaf van een nieuw traagschuim matras of koudschuim matras.