Een goed matras bij fibromyalgie
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras
Nu €200 Korting per matras

Een goed matras bij fibromyalgie

Een goed matras bij fibromyalgie Fibromyalgie pijnpunten in het menselijk lichaam

Fibromyalgie betekent letterlijk: pijn in bindweefsel en spieren. Fibromyalgie wordt ook wel reuma genoemd en geeft ook vergelijkbare klachten hoewel de klachten meestal geclassificeerd worden als een reumatische spieraandoening. Fibromyalgie is een chronisch pijnsyndroom bestaande uit algemene spierpijn en spierstijfheid gepaard gaande met (soms extreme) vermoeidheid, slaapstoornissen, hoofdpijnen, angsten, depressies, allergieën, concentratie- en geheugenstoornissen, temperatuurverhogingen en darmklachten. Een goede nachtrust met een goed matras zal niet alleen de gevolgen en symptomen van fibromyalgie verminderen, maar zorgt ook voor meer energie overdag.

Fijn slapen is natuurlijk enorm persoonlijk. De een slaapt lekker op een harde matras en wil ondersteuning en de ander juist bij een zacht en soepel matras. Maar als u nu ook nog eens pijnlijke klachten hebt wordt een goed matras nog belangrijker. Mensen die fibromyalgie hebben weten hoe belangrijk het is om goed te slapen en goed uit te rusten. Het is bekend dat de pijn van fibromyalgie kan worden verminderd met een goede nachtrust. Een goede nachtrust begint met een goed matras. Een goed matras draagt zeker bij aan een goede nachtrust maar wat is nou een goed matras? En wat is nou een goed matras als u fibromyalgie hebt?

Beste traagschuim matras bij fibromyalgie

Er zijn zo vreselijk veel verschillende soorten matrassen dat u al snel door de bomen het bos niet meer ziet en daardoor absoluut niet meer weet wat het beste zou kunnen werken. Een slaapspecialist (beddenverkoper) kan u een heel eind op weg helpen maar wat het beste is en voelt is iets dat jij alleen maar zelf kan bepalen. Geen enkel test rapport geeft echte garanties ook niet of het een kwalitatief goede matras is. Dit komt ook omdat geen mens gelijk is en ieder mens anders in elkaar zit. Het is hierdoor onmogelijk om u de top 3 matrassen te noemen welke het beste zouden werken als u Fibromyalgie heeft. Het is een feit dat je niet zomaar kan zeggen dat u op een bepaald matras goed kan slapen. Daarom is het in mijn ogen essentieel dat u uw nieuwe matras op proef krijgt. Juist voor iemand die klachten heeft is een proeftijd extra belangrijk. Ook al ben u 100% overtuigd dat het nieuwe matras uitkomst zal bieden dan nog kan het in praktijk totaal anders uitpakken. Omdat u ook pas na een aantal weken echt resultaat zal merken heeft het ook vaak geen zin om het maar één of twee weken testen. De proeftijd moet daarom minimaal 4 weken zijn. Pas dan kunt u met enige zekerheid stellen dat het aangeschafte matras voor u de juiste is.

Het is een moeilijk proces, het aanschaffen van een goed bij u passend matras, maar het is zeker belangrijk wanneer u fibromyalgie wilt bestrijden om hier tijd en energie in te steken. Bekijk het assortiment van onze matrassen.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin